SONGÜL KONAR

Keşan’da da yenilenen Nüfus ve Vatandaşlık İşleri binası açılışına Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz,  İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Erdem Sarıbaş, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Tekin, Keşan Belediyesi Başkan Vekili Tarık Uysal, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz ve Nüfus Müdürlüğü personelleri katıldı.

Saat 11. 00 sıralarında gerçekleşen açılış törenine Edirne Valisi Ekrem Canalp, Keşan, Uzunköprü, İpsala, Havsa, Meriç, Enez, Süloğlu ve Lalapaşa ilçe nüfus müdürlüklerine eş zamanlı olarak video konferans sistemiyle katıldı.

İlk olarak açıklamalarda bulunan İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Meltem Bal, şunları söyledi: “Kökleri Osmanlı imparatorluğunu dayanan nüfus hizmetleri 186 yıl içerisinde köklü yasal düzenlemelerle şimdi ki halini almış ve vatandaşlık işleriyle e-devlet dönüşüm projelerinin temel taşını oluşturmuştur. Bu kapsamda adres kayıt sistemi, kimlik paylaşım sitemi, dijital arşiv ve adreste nüfus hizmeti gibi projeler ile vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıran birçok projemiz bulunmaktadır. Bugün ise mekanik, teknik ve fiziki alanlarımızın yenilenmesiyle daha ferah, modern ve konforlu alanlarda daha kaliteli ve hızlı hizmet sunmak adına İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun ufuk projelerinden olan ‘Konsept Nüfus Müdürlüğü’ projemizi hayata geçiriyoruz. Edirne’mizde sayın valimizin talimatları, maddi ve manevi destekleri ile altı ay önce ‘Konsept Nüfus Müdürlüğü’ projemizin çalışmalarına başlamış büyük bir özveri ve titizlikle İl Nüfus Vatandaşlık Müdürlüğü’müz ve tüm İlçe Müdürlükleri’mizde konsept Nüfus Müdürlüğü uygulaması tamamlanmıştır. Daha kaliteli hizmet sunmak adına bu açık ofis koseptimizin ilimize, vatandaşlarımıza ve mesai arkadaşlarıma hayırlı olmasını diliyorum.”

Daha sonra söz alan Vali Ekrem Canalp, yeni konsept çalışması kapsamında merkez ve ilçelerde altı ay önce çalışmalara başladıklarını belirterek: “İçişleri Bakanlığımızdan finansmanın yarısını temin ettik ve geri kalan yarısını Valilik olarak karşılamak suretiyle merkez ve ilçelerimizin tamamını yeni konsepte göre dizayn etmiş olduk. İlçelerimizin tamamı bekleme salonları, donanımları ve çalışma alanları ile dört dörtlük olarak yeniden yapıldı. Projelendirilmesi de dâhil olmak üzere bu çalışmalarımızı 6 ay gibi kısa bir süre içerisinde yaptık. Edirne’de önümüzdeki dönemde kamu hizmetleri veren bütün kurumlarımız uluslararası kalite standartlarına uygun kamu kurumları haline gelecek. Bu yeni yaptığımız konseptin hayırlı olmasını diliyor emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Daha sonra merkez ve ilçelerdeki Nüfus Müdürlükleri hizmete açıldı.

Yinelenen Nüfus Müdürlüğü’nü gezen Kaymakam Cemalettin Yılmaz, bilgi alarak hayırlı olmasını diledi.