AYGÜL KONAR

Regaib Gecesi’nin, Recep Ayı’nın ilk Cuma gecesi olduğunu hatırlatan Yiğit, “Geçtiğimiz Cumartesi günü başlayan Üç Ayların ilki olan Recep Ayı’nın yüce Allah katında değeri çok büyüktür. Bu mübarek ayda Regaib ve Miraç olmak üzere iki önemli gece vardır. Regaib,‘regibe’ kelimesinin çoğuludur. ‘Regibe’; çok bağış ve iyilik demektir. Buna göre; Allah'ın rahmeti, lütuf ve ihsanının bol bol verildiği gece demektir. Yoksa genel anlayışa göre; peygamberimizin ana rahmine intikal ettiği gece demek değildir. Çünkü bu konuda sahih bir hadis olmadığı gibi güvenilir bir rivayet de yoktur. Ancak yapılan dua ve ibadetlerin kabul edildiği ve yüce Allah'ın rahmet ve lütfunun bol bol ihsan edildiği bir gece olarak kutlana gelmiştir” ifadelerini kullandı.

YİĞİT, REGAİP KANDİLİ’NDE İBADETİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Regaip Kandili’nde yapılması gerekenler hakkında, bilgilendirmede bulunan Mehmet Yiğit, “Bu geceye ait özel bir namaz yoktur. Bu gece bol ibadet yapılmalı, nafile ve kaza namazı kılmalı, Kur’an okuyarak, Allah’tan af ve mağfiret istenmelidir. Yüce Allah’ın biz kullarına verdiği sayısız nimetler var. Kullardan beklenen ise, verilen nimetlerin kıymetini bilip, yüce Allah'a şükredip, onu zikredip, iyi ve yararlı işler yapıp, ibadetlerine devam etmesidir. Bu mübarek aylarda Pazartesi ve Perşembe günleri oruç tutarak bir taraftan Ramazan Ayı’na hazırlık yapmış oluruz bir taraftan sevaba girmiş oluruz. Bize verilen ömür sermayesi süratli bir şekilde akıp gidiyor. Sevdiklerimiz birer birer aramızdan ayrılıyor. Bize düşen hem dünya için hem de ahiret alemi için hazırlık yapmaktır. Hedefimiz hiç ölmeyecekmiş gibi dünya için yarın ölecekmiş gibi ahiret için çalışmaktır” dedi.

Mehmet Yiğit, açıklamasının sonunda, “Ragip Kandili nedeniyle, bu akşam saat 19.40’tan itibaren Keşan Merkez İki Minareli Çarşı Camii’nden canlı olarak program yapılacak. Program, İlçe Müftülüğümüzün Facebook hesabından yayınlanacaktır. Tüm kardeşlerimizin Regaip Kandili’ni tebrik eder, sağlıklı, huzurlu ve mutlu günler dilerim” şeklinde konuştu.