BÜLENT SAYLAM

BİK Genel Müdürlüğü Kontrol Hizmetlerinde görevli Gökhan Vural, Edirne Şube Müdürlüğü Kontrol Hizmetlerinde görevli Murat Akın ve Gazeteci üye Erkan Ekşi’den oluşan denetleme kurulu, Volkan Gazetesinde ve ardından Gazetemizde 2018 yılı denetimini gerçekleştirdi.

BİK Genel Müdürlüğü, Edirne merkez ve ilçelerinde yayımlanan yerel gazeteleri 14-21 Ocak 2019 tarihleri arasında denetlemeden geçiriyor.

Keşan’daki yerel gazeteler de 1 Eylül 2018 tarihi itibari ile BİK’e dahil edildikten sonra denetleme kapsamına alındı ve 2018 itibari ile periyodik olarak denetlemeye tabi tutuldu.

2018 yılı ve 2019 Ocak ayını kapsayan denetlemede çeşitli konularda gazete içeriği, abone, gazete basımı, haber, ilan, reklam, personel ve gazete arşivi ile resmi prosedürlere ilişkin geniş çaplı denetim gerçekleştirdi.

Yapılan denetimde, işleyiş ile ilgili sorulan sorular doğrultusunda gazetemiz muhabirlerinden Nazan Kaplan denetim kuruluna bilgilendirmede bulundu.

Sorunsuz ve hatasız geçen denetimin sonunda denetleme ekibi çalışmalarından ötürü gazetemiz adına Nazan Kaplan’a teşekkür etti.

BİK denetim ekibi, bugün de Keşan’da yayım yapan Gündem Saros Gazetesi ile Önder Gazetesi’nde denetim yapacak.