İnceoğlu, açıklamasında, “Kendi kendini temizleyen körfezimiz korunmalı, büyük gemi trafiğine açılmamalıdır diye düşünüyorum” dedi.

“PANDEMİ KOŞULLARINDA BÖYLE BİR İŞLETMENİN TABİİ Kİ ZORLUKLARI VE RİSKLERİ VAR”

Koronavirüs salgını sürecinde, gerekli planlamaları yaparak yaz sezonuna başladıklarını söyleyen İnceoğlu“Sezona girerken, ne ile karşılaşacağımızı bilmeden, planlamalarımızı yaptık ve yola çıktık. Hiçbir şey net değildi. Fakat biz yine de çalışmalarımızı her koşula uygun şekilde sürdürdük. Bu planlamalar içerisinde devletimizin nasıl bir kararlar alacağını da bekledik. Bizler de, zaman zaman aniden alınan kararlara uymak adına elimizden geleni yaptık. Buradaki öncelikli amacımız sağlık ve bölge turizmine katkı sağlamaktır. Pandemi koşullarında böyle bir işletmenin tabii ki zorlukları ve riskleri var. Fakat bizler bu riskleri en aza indirmeyi görev edindik. Devletimizin bizden istediği tüm şartları titizlikle yerine getirmeye gayret ediyoruz. Devletimizin koyduğu kurallara uyduğumuzda zaten risk minimuma iniyor. Kapı girişinde ateş ölçümlerimizi yapıyoruz, şemsiyeler ve şezlonglar arasındaki, masalar arasındaki mesafeye dikkat ediyoruz. Hijyen konusunda tesisimizi bizzat gezerek şahit oldunuz ki, ekstra bir dikkat söz konusu. Sabunlarımız dezenfektan karışımlı. Duşlar ve tuvaletler titizlikle temizleniyor. Masalarımızda ve planlanmış belirli bölgelerde dezenfektanlarımız mevcut. Mutfağımız da bu şekilde. Müşterilerimizi güler yüzlü karşılıyoruz. Pandemi koşullarında sezonumuz hafta içi beklentilerin çok altındayken, hafta sonu beklentilerimizin üzerine çıkıyor. Fakat pandemi söz konusu olduğu için bizler misafir ağırlama konusunda tedbirli davranarak, kapasitemizi zorlamamak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Kimseyi kapıdan çevirmek tercihimiz olmasa da üzülsek de bölge halkımızın sağlığı bizim için daha önemli oluyor. Yoğunluğu hafta içine de yaydığımızda, hem misafirlerimiz hem de bizler de daha rahat oluruz. Yığılmaların önüne geçmek istiyoruz. Biz her misafirimizin beklentisini maksimum derecede karşılamayı diliyoruz. Tabii ki bölgemizde tatiller hafta sonu oluyor, bunu da anlayabiliyoruz” ifadelerine yer verdi.

“SAHİLLERİMİZİN KİRLENMESİNİN ÖNÜ AÇILMAMALI”

Sazlıdere Sahili'nde yapılması planlanan FSRU Gemi İskelesi ile ilgili görüşlerini bildiren Önder İnceoğlu, burada turizm yapan bir işletmeci olarak, siyasi hiçbir şey gözetmeden, bir Saros sevdalısı olarak cevap vermek istediğinin altını çizerek, “Ben burada turizm işi ile ilgilenen bir işletmeciden ziyade, Saros sevdalısıyım, bu projeye olumlu bakmıyorum. Çünkü kendi kendini temizleyen körfezimiz korunmalı, büyük gemi trafiğine açılmamalıdır diye düşünüyorum. Sahillerimizin kirlenmesinin önü açılmamalı diye düşünüyorum. Saros’umuza hep birlikte sahip çıkalım, onu koruyalım, gelecek nesillerimize onu tertemiz ulaştırabilelim istiyorum. Duyduğum kadarıyla yetkililer, yılda en az 1 ya da 2 kere gemi geleceğini söylüyorlar. Ben buna inanmıyorum. İş yapılana kadardır, ‘bir kereden bir şey olmaz’ mantığı ile hareket etmeyi de doğru bulmuyorum. Bu işler böyle olmaz. İyi planlanmalı, zararlar bölgemize iyi ve doğru anlatılmalı. Bu projedeki yer seçimi bence yanlış. İnsanlara noktalar doğru anlatılmalı, daha önce söz konusu olan noktalardan neden vazgeçildi? Bu insanlara doğru anlatılmalı. Yatırımlara karşı değilim, yatırımlara kimse karşı değildir, bu tarz projelere de ihtiyaç olduğunu kabul ediyorum, fakat bu projenin yeri ile ilgili tekrar düşünülmesini doğru buluyorum. Başka bir yer seçildiğinde, yine zararı olacağını düşünüyorsam, yine karşı olurum. Bölgeye yarardan çok zararı olacak bir projenin, hiç yapılmaması gerektiğini düşünüyorum. ‘Saros Körfezini koruma mücadelesinde ben de varım’ diyorum. Belirtildiği gibi ‘7-8 nokta var da biz burasını seçtik, yaptık ve oldu’ mantığına karşıyım. Bölge insanına bu alternatif 7-8 noktanın da düzgünce açıklanması gerektiğini savunuyorum. Buranın neden seçildiği ve diğer 7-8 noktanın neden seçilmediği halkımıza düzgün ve açıkça aktarılmalıdır. 10 bilirkişiden 10’unun da ‘buraya yapılması uygun değildir’ kararını ciddiye alıyorum. Bunu bilirkişiler söylüyor. Dikkat etmekte yarar vardır” şeklinde konuştu.