HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Seçimi 186 oy alan Ertuğrul İlman başkanlığındaki kırmızı liste kazandı. Öte yandan odanın yeni adı Keşan İnşaatçılar, Emlakçılar, E-Ticaret ve Elektrik Tesisatçıları Esnaf ve Sanatkarlar Odası oldu.

Dülgerler İnşaat Sanatkarları Elektrik Tesisatçıları Esnaf Odası’nın olağan genel kurul toplantısı, saat 12.00 sıralarında, Keşan Belediyesi Selim Sesler Tiyatro ve Konferans Salonu’nda başladı. Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları da genel kurula ziyarette bulunarak, adaylara başarılar diledi. Verilen önergeyle divan kurulu başkanlığına Kemal Cingöz, Başkan Vekilliğine Hüseyin Çakmak, katip üyeliklere ise Erçin Sabancı, Engin Saltık ve Taner Durmaz seçildi. Kemal Cingöz, yaptığı konuşmada genel kurulun hayırlı olmasını diledi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başkanlık divanına tutanakları imzalama yetkisi verildi. Daha sonra yönetim ve denetim kurulu ile bilanço, gelir, gider hesapları okundu. Daha sonra raporlar ayrı ayrı kabul edilerek, ibra edildi. Ardından yeni dönem çalışma programı ile bu program içinde yer alacak olan eğitim, teorik ve pratik kurs programları ve tahmini bütçe görüşülerek, kabul edildi. Aylık ücretlerin, huzur haklarının, yolluk ve konaklama ücretlerinin tespitinin ardından odanın unvanı Keşan İnşaatçılar, Emlakçılar, E-Ticaret ve Elektrik Tesisatçıları Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak oy birliği ile değiştirildi.

Dilek ve temenniler kısmında ise ilk olarak konuşan Ertuğrul İlman, yeni dönemde odayı üyelerle yönetmek ve yeni yönetim anlayışı oluşturmak üzere göreve talip olduklarını belirterek, “Ekonomimizin lokomotif sektörü olan inşaat meslek dalında faaliyet gösteren oda üyelerinin sıkıntılarını birebir yaşayan, esnaf ve sanatkar kardeşleriniz olarak çıktığımız bu yolda sizlerin sorunlarına çare olmak için aday olduk. Geçtiğimiz yıllarda ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıların yanında 2020 yılı başında tüm dünyada ve ülkemizde yaşanan salgın hastalıkla mücadele eden esnaf ve sanatkarlarımızın bir kısmı iş yerlerini tamamen kapatarak faaliyetlerine uzun bir süre ara vermek zorunda kalırken, bizlerde içinde bulunduğu, diğer bir kısmı ise sağlıklarını hiçe sayarak vatandaşlarımıza hizmet vermeye gayret göstermişlerdir. Salgınla mücadelede vatandaşlarımıza büyük görevler düşerken, ülke ekonomisinin bel kemiği olan esnaf ve sanatkarlarımız bu süreçte maddi ve manevi fedakarlıkta bulunarak büyük bir katkı sağlamışlardır” dedi.

TÜM GÜCÜMÜZ İLE ÇALIŞACAĞIMIZA SÖZ VERİYORUZ

Odanın sadece üyelerinden aidat toplayan, ücreti mukabilinde belge veren ve üyelerini 4 yılda bir seçimden seçime hatırlayan bir kurum olmanın dışında farklı bir kimliğe büründürmek, katılımcı ve şeffaf yönetim anlayışı oluşturmanın temel hedefleri olduğunu ifade eden İlman, “Esnaf çocuğu olarak dünyaya gelmiş, geçmişten bu güne esnafların içinde yetişmiş, esnaflık mesleğini ve esnaflık ahlakını başta babam olmak üzere yanında yetişmiş olduğum çıraklığını ve kalfalığını yaptığım ustalarımdan öğrenmiş bir kardeşiniz, bir meslektaşınız olarak, çıkmış olduğumuz bu yolda bizlere omuz vermenizi, heyecanımıza ortak olmanızı istiyoruz. Odamızın kuruluşundan bu güne kadar yönetiminde görev almış, odamıza emek vermiş tüm yöneticilerimize şahsım ve aday arkadaşlarım adına şükranlarımızı sunuyor, hayatta onları minnet, aramızdan ayrılmış olanları da rahmetle anıyoruz. Allah nasip eder, üyelerimiz de teveccüh göstererek bizleri bu göreve layık görürse esnaf ve sanatkarlarımız için tüm gücümüz ile çalışacağımıza söz veriyoruz” diye konuştu.

TEKRAR BİZE GÖREV TEBLİĞ EDERSENİZ BU ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ

Bülent Gezer ise 4 yıllık süre içerisinde üyelerle omuz omuza, beraber çalıştıklarını dile getirerek, “Bu geçtiğimiz süreç içerisinde melun bir salgın hastalığa maruz kaldık. Bizlerde bunlardan etkilendik. Bizler yönetim kurulu olarak bu süreçte siz esnaflarımızın ve üyelerimizin bu kısıtlı yaşam döngüsü içerisinde ekonomik sıkıntılarınızı bir nebzede olsa rahatlatabilmek amacıyla çalıştık. Sizde farkındasınız ki bölgede, birçok ilçede, birçok beldede inşaat sektörü kapalıyken bizler gerekli başvuruları, gerekli konuşmaları, gerekli dayanışmaları göstererek sizleri serbest dolaştırdık. Siz, yasaksız olarak kah bizim verdiğiniz belgelerle, kah elimizdeki vergi levhalarıyla rahatlıkla gezip ekmek paranıza sahip çıktınız, ekmeğinizi kazandınız. Bu sürede tüm yönetim kurulu üyelerini desteğiyle sizlere hizmet vermeye çalışıyoruz. Aynı zamanda 12. maddede oylarınızla kabul etmiş olduğunuz oda isminin değişikliği federasyon başkanımızın desteğiyle Esnaf Genel Müdürlüğümüzle yaptığımız yazışmayla bu isim değişikliğine gittik. Bu isim değişikliği bizlere neler kazandıracak? Her şeyden önce dağınık olan meslektaşlarımızı bir araya getiriyoruz. Aynı zamanda odamızı hem ekonomik hem de sayı anlamında daha güçlü hale getiriyoruz. Bundan sonra tekrar bize görev tebliğ ederseniz bu çalışmalarımıza devam edeceğiz. Her zaman sizin yanınızda olacağız, ben her zaman yönetim kurulu arkadaşlarıma ve sizlere güvendim. Bugüne kadar verdiğiniz destekten ötürü hepinize çok teşekkür ediyorum. Allah hepinizin yar ve yardımcısı olsun” ifadelerini kullandı.

Daha sonra ise seçime geçildi. Seçimde 369 oy kullanıldı. 8 oy geçersiz sayılırken, Bülent Gezer başkanlığındaki beyaz liste 175, Ertuğrul İlman başkanlığındaki kırmızı liste ise 186 oy aldı. Seçimin kazananı Ertuğrul İlman başkanlığındaki kırmızı liste oldu. Buna gören yeni yönetim kurulu Nedret Özkan, Sezgin Gündoğdu, Şuayip İsmail Büyükvarlık, Yusuf Çapraz, Hicabi Çelik, Mutlu Orta, denetim kurulu ise Çağlar Topuz, Taner Karatepe ve Erkan Dalkılıç’tan oluştu.