BÜLENT SAYLAM

“YOĞUNLUK NEDENİYLE, ÇÖP ANLAMINDA SIKINTILAR ORTAYA ÇIKIYOR”

Sahillerde ve köylerde yaşanan çöp sorunuyla ilgili konuşan Keleş, “Her yaz döneminde yaşanan çöp sorunu, bu yılda yaşandı. Biz, bu sorunların yaşanacağını tahmin ediyorduk. Yaz sezonunun gelmesiyle, birlikte bölgemizde ciddi bir nüfus yoğunluğu yaşanıyor. Yoğunluk yaşanması nedeniyle, çöp anlamında da, sıkıntılar ortaya çıkıyor. Bundan ötürü de, mevcut çöp toplama araçlarına ilave olarak, yeni bir aracın daha eklenmesini Edirne Valimizden istedik. Valimiz, bu yıl yeni bir araç veremeyeceğini bize iletti ve eski aracın tamiratının yapılması yönünde önerisi oldu. Çöp aracında gerekli tamirat çalışmaları yapılmasına rağmen yine sorunlar yaşanmaya başladı. Bu aracımızhizmet veremiyor.” dedi.

“SIKINTILARIN YAŞANMAMASI İÇİN EN AZ 6 ÇÖP ARACINA İHTİYAÇ VAR”

İsmail Keleş sözlerine şöyle devam etti: “Sahillerimize ve köylerimize, 3 çöp toplama aracıyla hizmet veriyoruz. Ama bu araçlar hizmet verme konusunda yeterli olmuyor. Araç eksiği nedeniyle, çok sıkıntı yaşandı. Özellikle Mecidiye’de çöp anlamında çok büyük sıkıntı yaşandı. Bizi sahillerde ilgilendiriyor ama önceliğimiz köylerdir. Köyler, sıkıntıda kaldığı zaman biz üzülüyoruz. Hizmetlerin daha sağlıklı ilerlemesi adına yeni bir araç kiraladık ve şuanda 4 araçla bölgemizde hizmet veriyoruz. Yaz mevsiminde sıkıntıların yaşanmaması için en az 6 çöp aracının olması lazım. Yaşanan sorunu Edirne Valimize yeniden anlatacağız. Gelecek yaz döneminde en az 1 aracımızı Sazlıdere, Gökçetepe, Mecidiye bölgelerine vermek istiyoruz. Yaşananlar bize tecrübe oldu. Vatandaşımızda çöpler konusunda gösterdiği tepkide haklıdır.”

“GELECEK YAZ SIKINTININ YAŞANMAMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Keleş sözlerini şöyle tamamladı: “Gelecek yaz döneminde çöp anlamında sıkıntı yaşanmaması için elimizden geleni yapacağız. Aracımız olmazsa, kiralama yaparak sıkıntının yaşanmaması için çalışacağız. Bu manzaralarla karşılaşmayacağız. Ayrıca, tatile gelen bazı vatandaşlarımızda çöplerini orman içerisine bırakıp gidiyorlar. Vatandaşlarımızdan ricamız, çöplerini orman içerisine bırakmasınlar. Herkes çöplerini toplayıp, konteynırlara atsınlar.”