SONGÜL KONAR

Keşan TSO’nun Ankara ziyaretlerindeki en önemli gündemi Nefes Kredisi’nde uygulanan %25’lik ciro şartının kaldırılması talebi oldu.

ŞAPÇI: “HER PLATFORMDA BÖLGEMİZİ EN İLERİYE TAŞIYACAK ADIMLAR ATMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Ankara ziyareti ile ilgili konuşan Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı şunları söyledi: “Programımız kapsamında 2 kurumu ziyaret ettik. Üyelerimizden gelen istek, talep ve önerilere çözüm bulmak öncelikli konularımız arasında olmak üzere Keşan-İpsala ve Enez bölgelerimizde katma değer yaratacak projelerimiz hakkında görüş alış verişinde bulunarak Ankara’da ki ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda Nefes Kredisi’nde uygulanan %25’lik ciro kaybı şartının kaldırılması talebimizi Ankara’ya taşıdık. Bölgemizin verimli ovalarını ve lojistik avantajlarını taçlandıracak, bölgemizdeki tüm sektörlere katkı sağlayacak, bölgesel ticaretimizi ulusal ve uluslararası düzeye taşıyacak Keşan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Projesi ve Hamzadere Barajı Sulama Projesi ile ilgili destek taleplerimizi ileterek yine bölgesel uluslararası ticaret hacmimizde önemli bir etkisi olan Umat Gümrük ve Turizm İşletmeleri toplantımızı gerçekleştirdik. Çalışma arkadaşlarım üyelerimize daha iyi hizmetleri sunabilmek adına Ankara Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen iyi uygulama örneklerini yerinde inceleme fırsatı buldu. Keşan Ticaret ve Sanayi Odası olarak her platformda bölgemizi en ileriye taşıyacak adımlar atmak için çalışıyoruz.’’

Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve beraberindeki heyetin Ankara’da ki ilk durağı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu oldu.

“GÜNDEMİMİZ NEFES KREDİSİNDE UYGULANAN %25’LİK CİRO KAYBI ŞARTININ KALDIRILMASI’’

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile gerçekleştirilen görüşmede Covid-19 Salgını nedeniyle yerel işletmelerin zor bir süreçten geçtiğini TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na ilettiğini belirten Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şapçı, “1 Haziran 2021 tarihi itibariyle 10 Bankanın katılımlarıyla KOBİ’lerimize Nefes Kredisi Desteği sağlandı. Bu destekte 2020 yılı cirosu, 2019 yılı cirosuna göre %25 oranında düşük olan işletmelerin faydalanması koşulu var. Pandemi süresince üyelerimizin ciro kaybı yaşadığı aşikarken enfilasyonist ortamda  %25’lik ciro kaybı şartının tekrardan gözden geçirilmesi konusunda ki taleplerimizi Birlik Başkanımıza ilettik. Üretim, yatırım, istihdam ve ihracat konularında bölgemize önemli ölçüde ekonomik büyüme kazandıracak, bölgemizdeki tüm sektörlere katkı sağlayacak, bölgesel ticaretimizi ulusal ve uluslararası düzeye taşıyacak Keşan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Projesi ve Hamzadere Barajı Sulama Projeleriyle ilgili Başkanımızdan destek isteyerek, devam eden ve sonuçlanan Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında Avrupa Birliği projelerimiz hakkında Sayın Başkanımıza bilgi verdik, yeni yazdığımız projeler konusunda destek istedik’’ dedi.

‘’Keşan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İçin Teşekkür’’

Özel Sektör ve Kamu işbirliğinde; mesleki nitelikli teknik eleman sorununu çözecek çalışmalar açısından önemli bir adım olduğunu ifade eden Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı konuşmasının devamında, Mesleki eğitim ile özel sektörü birbirine entegre etmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) arasında imzalanan 'Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü' kapsamında Keşan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Keşan TSO ve Keşan Ticaret Borsası’na devredilerek Proje Okulu olmasıyla ilgili destekleri nedeniyle Sayın Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ettiğini söyledi.

Önümüzdeki günlerde yapılması planlanan Keşan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin lansmanına Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ve TOBB ETÜ Rektörünü davet ettiğini ifade etti.

Konuşmasında bölgeye her ölçekte katkı sunmak için çalıştıklarını ifade eden İsmail Şapçı’nın ikinci programı ise Umat Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş.’nin toplantısına katılmak oldu.

Şapçı, yapılan toplantının bölgesel ihracatı etkileyen konularda yapılan çalışmalar hakkında verimli geçtiğini ifade etti.

Keşan TSO çalışma heyetinin Ankara’da ki son durağı ise Ankara Ticaret Odası oldu.

Heyetin akreditasyon kıyaslaması çalışması kapsamında Keşan TSO üyelerine daha iyi hizmet sunabilmek adına iyi uygulama örneklerini yerinde inceleme fırsatı bulduğu aktarıldı.

Çalışma heyeti sırasıyla Ankara Ticaret Odası’nda İnsan Kaynakları Müdürlüğü, Dış İlişkiler Müdürlüğü, İktisadi ve Ekonomik Araştırma Müdürlüğü, Komiteler Müdürlüğü, Bilgi İşlem Müdürlüğü, Eğitim ve Proje Müdürlüklerini ziyaret ederek araştırma ve kıyaslama çalışmalarını gerçekleştirdi.

TUNÇ: “İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİNİ YERİNDE İNCELEDİK”

Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı’dan sonra Ankara programı hakkında konuşan Keşan “TSO Akreditasyon Sorumlusu Kadir Can Tunç akreditasyon kıyaslama çalışmasıyla ilgili şunları söyledi: Ankara Ticaret Odası ziyaretimiz kapsamında öncelikle insan kaynakları biriminde çalışanlara yönelik çalışmalar doğrultusunda iyi uygulama örneklerini gördük. Bu örnekleri odamıza uyarlayarak çalışanlarımızın verimliliğini artırmak adına çalışmalar yapacağız. Ardından diğer müdürlüklerde özellikle Dış İlişkiler Müdürlüğünde gördüğümüz farklı uygulamalar ile üyelerimizin işlerini geliştirecek, araştırma ve pazarlama, birebir danışmanlıklara yönelik çalışmalar ile Avrupa Pazarı ve özellikle Ortadoğu, Çin ve Japonya Pazarları hakkında detaylı bilgiler aldık. Üyelerimize bunlarla ilgili gerekli dönüşümleri sağlayacağız. Ziyaretlerimiz sırasında özellikle İktisadi ve Ekonomik Araştırmalar Müdürlüğü’nde gerek pandemi koşulları süresince gerekse daha öncesinde sektörel analizler ve araştırmalar hakkında detaylı bilgiler öğrendik. Bu bilgiler doğrultusunda bölgemizin ekonomik kalkınması için çıkarımlar yapacağız. Üyelerimizden gelen talep ve istekler doğrultusunda üyelerimizin gelişerek büyümelerine katkı sağlayacağız. Son olarak yapmış olduğumuz ziyaret ise Eğitim Müdürlüğü ve Komiteler Müdürlüğü oldu. Burada da işlerimizde daha ihtisaslaşarak daha konusunda uzman, daha detaylı sonuç alabilme açısından verimli görüşmeler gerçekleştirdik. Özetle bugün burada bir çok oda ve borsaya öncülük eden Ankara Ticaret Odası’nda gerçekleştirdiğimiz kıyaslamalar sonucunda iyi uygulama ve sürdürülebilen başarılı uygulama örneklerini alarak odamızın kurumsal kapasitesini ve üyelerimizin iş geliştirme fırsatlarını daha da artıracak çalışma örneklerini yerinde görerek inceleme fırsatı yakaladık. Bu çalışmaları kendi odamıza da aktarıp üyelerimize ve bölgemize daha iyi hizmetler sunacağız.”