*Muhtarlık işleri için gelen günlük ortalama 3-5 kişi. Mahallenin bölünmesine gerek olmadığı kanaatindeyim. Takdir meclisin, ne karar çıkarsa saygı duyarım

MEHMET AYTAÇ

19 Ekim Muhtarlar Günü’nde düzenlenen tören ile hizmete giren yeni muhtarlık binasının mahallelerinde bulunmasından dolayı mutlu olduklarını söyleyen Mustafa Özkul; “19 Ekim 2021 tarihinde yapılan törenle İspat Cami Mahallesi muhtarlık hizmetlerimizi burada vermeye başladık. Bu tarihten birkaç gün önce taşınmayla ilgili gerekli çalışmalar ve hazırlıklar yapıldı. Birkaç demirbaşımız noksandı. Onları belediyenin imkânları sayesinde temin ettik ve şu anki haline getirdik. Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve mesai arkadaşlarına, gerek binanın buraya yapılışı gerekse alan düzenlemesi nedeniyle verdikleri destekten dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“MAHALLEMİZE GERİ DÖNMEK MUTLULUK VERİCİ”

Bir süredir Yukarı Zaferiye Mahallesi’ndeki hizmet binasında görev yaptığını hatırlatan Özkul, kendi mahallesine dönmekten mutluluk duyduğunu belirtti. Özkul şunları söyledi: “Yapılan bu yeni hizmet binası nedeniyle artık buradayız. Kendi mahallemize geri dönmek bizim için ayrı bir mutluluk kaynağı oldu. Özellikle böyle bir alanın oluşturulması, hem göz zevkimizi okşadı hem de daha rahat bir binada olmak uygun oldu. Ulaşımı ve bulunması kolay, geçerken hatırlanması kolay. Çamlıkent veya daha alt kesimde oturan vatandaşlarımız, çarşıya çıktıklarında binamızı görebilir ve bir işi var ise bize gelebilmesi kolay olur.”

“GÜNDE 3-5 KİŞİ GELİYOR. TAKDİR MECLİSİN”

Artan nüfustan dolayı muhtarlık hizmetlerinde aksama yaşandığı gerekçesiyle, İspat Cami Mahallesi’nin bölünmesi konusunun belediye meclisinde görüşülecek olması konusunda sorularımızı da yanıtlayan Özkul, düşüncelerini şu şekilde açıkladı: “Sayın başkandan aldığım bir yazıyı ben belediye başkanlığına verilen süre içinde takdim ettim. Mahalle ile ilgili bazı bilgiler verdim kendisine, takdiri onlara bıraktım. Şöyle ki 2020 yılı sonu itibariyle İspat Cami Mahallesi nüfusu 20 bin 418 oldu. Son yıllarda mevzuatta yapılan bazı değişikliklerle bazı evrakların alınmaması veya e-devlet sistemiyle internet üzerinden temin edilmesi nedeniyle şu anda bize herhangi bir iş için gelenlerin ortalaması günlük 3-5 kişiyi geçmez. Yani bu sayıya, icra bildirim mektupları da dâhil. Ben bu konuda takdiri belediye meclisine bırakıyorum. Kişisel olarak bu rakamlar karşısında bölünmeye gerek olmadığını düşünüyorum. Ama meclisten ne karar çıkarsa saygı duyarım.”

“BİR DÖNEM DAHA ADAYIM”

18 yıldır muhtarlık görevini yürüttüğünü kaydeden Özkul, önümüzdeki seçimlerde bir kez daha aday olacağını açıkladı. Özkul sözlerini şu şekilde tamamladı: “Bir dönem daha düşünüyorum. Çünkü halktan da gelen olumlu bir tepki ve destek var muhtarlığımla alakalı olarak. İnanın burada olmaktan da çok mutluyum. Halkımızın sevgi ve takdirlerini almak beni mutlu ediyor. Sağlığım da yerinde bu yüzden bir dönem daha aday olmayı düşünüyorum. Zaten memuriyetten gelmeyim. 26 yıl Keşan Belediyesi Yazı İşleri Müdürü ve evlendirme memuru olarak görev yaptım. Verilen göreve iyi bir şekilde cevap vermeye çalışıyorum. Tüm mahalle halkımıza esenlikler ve sağlıklı günler diliyorum.”