HABER MERKEZİ

“Yıl boyu üretim ve istihdam ile okula giden mutlu çocuklar” projesinin toplam bütçesi 2 Milyon 259 bin TL, Bakanlıkça onaylanan katkı tutarı ise 1 milyon 700 bin TL olarak belirlendi. Keşan Belediyesi bu projeye yaklaşık 510 bin TL, sponsorlar da 50 Bin TL katkı sunacak.

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’nın projeortağı olduğu, bölge açısından çok önemli sosyal ve ekonomik amaçlı projede, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ise proje iştirakçisi olarak yer alıyor. 18 ay boyunca yürütülecek projede, Keşan Belediyesi adına Bilgi İşlem Müdürü Aytaç Onur Akay ve Keşan TSO adına Seda Havale projenin yürütme işlemini gerçekleştiriyor.

Geçimini sezonluk tarım işçisi olarak sağlayan ailelerin, bölgeden göç etmek zorunda kalmalarının çocukların da eğitimlerini olumsuz etkilemesinden yola çıkarak üretilen, bu proje ile sürekli istihdam sonucunda mevsimsel göç önlenecek, çocukların eğitim seviyeleri artırılacak.

Proje ile 300 aile ile birlikte kadınların; başta Siğilli bamyası olmak üzere, ürettikleri el ve ev emeği ürünlerin bir üretim kooperatifi çatısı altında toplanması da planlanıyor.

“KEŞAN’IMIZA HAYIRLI OLSUN”

Projenin içeriği hakkında bilgilendirme yapan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Trakya Kalkınma Ajansı’na sunduğumuz 2.2 Milyon TL’lik hibe projemiz kabul edildi. Öncelikle Keşan’ımıza hayırlı olsun. Projemizin adı; yıl boyu üretim ve istihdam ile okula giden mutlu çocuklar bilindiği üzere; geçimini sezonluk tarım işçisi olarak sağlayan ailelerimizin, bölgeden göç etmek zorunda kalmaları çocuklarımızın da eğitimlerini olumsuz etkiliyordu. Özellikle Kasım ayından sonraki 4 ay boyunca sezonluk tarım işçiliği yapan ailelerimiz var. Bu ailelerimizin, ilkokul çağındaki çocuklarının eğitimleri göç nedeniyle kısıtlanıyordu. Projeyi üretmemizdeki ana çıkış noktası, bu olumsuzluğu ortadan kaldırmaktır. Sosyal gelişmeyi destekleme projesi ile; sürekli istihdam sonucunda mevsimsel göç önlenerek, çocuklarımızın eğitim seviyelerini artırmayı hedefliyoruz. 300 aile ile birlikte kadınlarımızın; başta Siğilli bamyası olmak üzere, ürettikleri el ve ev emeği ürünlerin bir üretim kooperatifi çatısı altında toplanmasını planladık. Bu kapsamda; İzzetiye Mahallesi’nde, mülkiyeti Keşan Belediyesi’ne ait olan 10 bin m2’lik tarla vasıflı taşınmaza seralar kuracağız. Kurulan seralarda, mevsime uygun sebze-meyve ve süs bitkisi üretimi ile yılın kalan zamanlarında da gelir sağlanmasını planlıyoruz. Bunlara ek olarak; bilindiği gibi İzzetiye Mahallemizde atıl durumda olan bir okul binamız var. Bu binamızın şartlara uygun olarak tadilatını yaptıracağız. Mevsiminde toplanan, Siğilli bamyası ile kadınlarımızın ürettikleri ürünler için okul binasında paketleme ve soğuk zincir oluşturacağız. Web sitesi ve çeşitli pazarlama kanalları ile de bu ürünlerin, yurtiçi ve yurtdışına satışını planlıyoruz. Projenin hayata geçmesi ile birlikte, dezavantajlı tarım işçisi halkımıza örtü altı yetiştiriciliği ile 4 mevsim üretim yapma imkanı sağlanacaktır. Projemizin toplam bütçesi 2 Milyon 259 Bin TL. Bakanlıkça onaylanan katkı tutarı1 milyon 700 bin TL. Keşan Belediyesi katkı tutarı yaklaşık 510 bin TL, sponsor katkı tutarı 50 Bin TL. Proje süresi 18 ay, proje ortağımız Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, iştirakçimiz Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, projeyi kurumumuz adına Bilgi İşlem Müdürümüz Aytaç Onur Akay ve Keşan TSO adına Seda Havale yürütecektir” şeklinde konuştu.