MEHMET AYTAÇ

EKSKAVATÖR İÇİN İLK KREDİ YETKİSİ 7 EKİM 2021’DE VERİLDİ

Keşan Belediyesi, ilk olarak Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde şehirdeki kazı, yıkım ve inşaat işlerinde kullanılmak üzere 1 adet paletli ekskavatör aracının alımı için meclisten kredi yetkisi etmişti.

İlk kez 7 Ekim 2021 tarihindeki meclis toplantısında gündeme gelen maddeye göre İller Bankası’ndan bu araç için 1 milyon 500 TL tutarındaki kredinin alınması için onay istendi. Meclis üyeleri, bu maddeyi oy birliği ile kabul etmişti. Ancak 3 Şubat 2022 tarihindeki toplantıda bu madde yine gündeme getirildi. Söz konusu maddenin “2022 yılına girilmesi ve kredi talebine ait işlemlerin tamamlanamaması” nedeniyle tekrar gündeme alındığı açıklanmıştı. Meclis üyelerinin, bu toplantıda ikinci kez kredi kullanımı için Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’na oy birliği ile yetki vermesine rağmen ekskavatörün henüz alınmaması, soru işaretlerini de beraberinde getirdi.

İTFAİYE VE ARAÖZ İÇİN İLK KREDİ YETKİSİ 4 KASIM 2021’DE VERİLDİ

Keşan Belediyesi, şehir merkezi ve mücavir alanlarda meydana gelebilecek yangın, kaza vb. olaylara daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek için ise 1 adet 28 metre hidrolik merdivenli itfaiye aracı ve 5-6 metreküp su kapasiteli arazöz alımı için İller Bankası’ndan kredi kullanmak için belediye meclisinden yetki istedi. Meclis üyeleri, 4 Kasım 2021 tarihindeki belediye meclis toplantısında, bu araçların alımı için 2 milyon 800 bin TL tutarındaki kredinin İller Bankası’ndan kullanılmasına oy birliği ile onay verdi.

3 AY SONRA YİNE AYNI KARAR ALINDI AMA ARAÇLAR YOK

Meclis kararının ardından Keşan Belediyesi’nin itfaiye ve arazöz alımı için harekete geçmesi beklenirken, 3 ay sonraki Belediye Meclisi Toplantısı’nda yine aynı karar onaylandı.

3 Şubat 2022’deki meclis toplantısında, tıpkı ekskavatör için istenen kredi onayının tekrarı gibi bu maddede de “2022 yılına girilmesi ve kredi talebine ait işlemlerin tamamlanamaması” gerekçe gösterildi.  Toplantıda tekrar 2 milyon 800 bin TL kredi kullanılması ve gerekli işlemlerin yapılması için Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’na yetki verilmesi oy birliği ile kararlaştırıldı.

Ancak ikinci meclis kararının da üzerinden iki ay geçmesine rağmen araçların halen neden alınmadığı merak konusu oldu.

Belediye Başkanı Helvacıoğlu’nun söz konusu araçların durumuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.