MEHMET AYTAÇ

Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı itfaiye erlerinin Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

YILMAZ: “BASİT TEDBİRLER ALMAK CANLI HAYATI İÇİN BİR ZORUNLULUKTUR”

Burada bir konuşma yaparak itfaiye personelinin haftasını kutlayan Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürü Gökhan Yılmaz; “İtfaiye personeli olarak bizler, kimi zaman trafik kazası sonucu sıkıştığımız araçlarımızdan, kimi zaman ev yangınları sonucunda mahsur kaldığımız evlerimizde ve balkonlarımızda, kimi zaman orman yangınlarında ağaçların arasında veya orman köylerimizde yangınlardan zarar görmemek için umutla ama çaresizce yardım bekleyen tüm canlıların, can dostları ve kahramanlarıyız. Bu nedenledir ki hayatın içinde maddi ve manevi sorumluluğu çok büyük olan görevlerden biri kuşkusuz ki itfaiyeciliktir. Muhtelif yangın ve kazalarda can ve mal kaybını korumaya yönelik görev yapan itfaiyeciler, diğer yandan da kendi canlarını hiç düşünmeden riske atmaktadır. Yaşam ve doğanın muazzam dönüşümü, kendine yöneltilen sınırlı müdahale sonucunda bir kez daha gözler önüne serilir ki ormanlar yeşerir, hava temizlenir, ırmaklar pırıldar. Zaman içinde emek ve özenle zenginleşen doğa, bizler için bulunmaz bir nimet haline dönüşür. Ne yazık ki tüm bunlara rağmen, minicik bir izmaritin bile bu zenginliği ortadan kaldırmak için yeterli bir güç olduğu da aşikârdır. Bu nedenledir ki izmaritlerin gelişigüzel doğaya atılmaması, ormanda piknik yapılmaması, tarımsal faaliyetlerde kolayca yangına verebilecek durumlara karşı tedbirler alınması, elektrik tesisatlarının güvenli bir şekilde kullanılması gibi basit tedbir almak, toplumu oluşturan tüm bireyler için toplumsal ve vicdani bir görev olmaktan öte canlı hayatı için zorunluluktur. Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olarak ilçemizde meydana gelmesi muhtemel olan tüm yangın, doğal afet ve kazalara karşı personel yapımız, kullandığımız araç ve tesisatlar, çağın gerektirdiği bilgi ve donanıma uygun olarak bulundurulmaktadır. 300 yılı aşkın bir süredir var olan itfaiye teşkilatında görevi başında şehit olan tüm kahraman itfaiye personelini rahmet ve minnetle anıyor, bu kutsal görevi icra ederek emekli olmuş itfaiye personeline şükranlarımı sunuyorum. Başta Keşan Belediyesi’nin itfaiye mensupları olmak üzere bu hayati sorumluluğu yüksek görevi üstlenen tüm itfaiye personeline görevlerinde başarılar ve kolaylıklar diliyorum. İtfaiye haftamız kutlu olsun” dedi.

HELVACIOĞLU: “BÖLGENN EN İYİ İTFAİYELERİNDEN BİRİYİZ”

Yılmaz’ın ardından Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu da bir konuşma yaptı. İtfaiye Teşkilatı’nın 308. kuruluş yıldönümünü kutlayan Helvacıoğlu; “Halkımızın canı ve malı için üstün gayret gösteriyorlar. Bunun hepimiz farkındayız. Çok kıymetli itfaiye teşkilatımızın saygıdeğer mensuplarının, çabalarını gayretlerini yakından takip ediyoruz. Keşan Belediyesi sadece Keşan’a hizmet etmiyor. Tüm Keşan, Enez, İpsala komşularına köylerine hizmet etmekte, çaba sarf etmekte, gayret gösteriyor. İtfaiye Haftası, son derece meşakkatli bir mesleğin sonucunda sadece bir kutlama değil salsında. Sabır donanım eğitim isteyen en zorlu mesleklerden biri olduğunun herkes farkında. İtfaiye teşkilatımız sadece yangınlarda değil. Tüm doğal afetlerde hayati bir mesleği de ifa ediyor. Halkımızın can ve mal güvenliği için canla başla çalıştığının herkes farkında. Bu bilinç ile gözünü kırpmadan mücadele ediyorlar. İtfaiyeci kardeşlerimizin şartlarını en iyiye getirmeyi öncelikle görev edindik. Bu vesileyle bu törene yetişecekti. 24 metre merdiveni olan bir itfaiyemizin çok yakın zamanda araç filomuza dahil olacağını hepimiz biliyoruz. Meclisimizin kararıyla büyük bir itfaiye aldık. İnşallah o da hizmete girecek” dedi.

Geçtiğimiz haftaki bir programda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan, Keşan’a bir doğal afet merkezi kurulması yönündeki taleplerini ilettiklerini kaydeden Helvacıoğlu; “Keşan’a bir doğal afet merkezi oluşturacağız itfaiyenin yönetiminde. KEDAK, Turkuaz, AFAD, İtfaiye ve Keşan Belediyesi olarak beşi bir yerdenin kurulacağı bir doğal afet merkezsi oluşturuyoruz. Binamızı yapıyoruz. Teşkilatımızı oluşturuyoruz. Derneklerimizle de işbirliği yapıp, 7 Mart’taki Doğal Afet Günü’ne yetiştirmeyi planlıyoruz. İtfaiyelerimizi yenilemek bizim gayretimiz. Erikli ve Yayla’da bu sene ilk defa bir itfaiye merkezi oluşturduk. Yetişmeye çalıştık. Anında müdahale etmeye çalıştık. Fakat araçlarımız sadece Keşan’a değil, köylere, İpsala’ya Enez’e de müdahale etmesi sonucunda yetersiz olduğunu anlamak mümkündü. 2023 yılında itfaiye için çaba sarf etmemiz gerektiğini önceliklerimiz olduğunun farkında olmamıza rağmen ekonomik şartlardan dolayı yetine getirme sırası 2023’e oldu ama biz doğal afet merkezi ile beraber inşallah itfaiye aracımıznı da gelmesiyel bu işleri toparlayacağız. Tabi ki temennimziz afet olmasın, yangın olmasın, deprem olmasın, kaza, su baskını olmasın. Çünkü yerde itfaiye oluyor. Evinde anahtarınızı unutuyorsunuz, balkondan itfaiye giriyor. Evinize kuş giriyor, itfaiye çağırıyorsunuz. Bir yangın ya da olumsuzlukta itfaiyeyi çağırıyoruz. Gözü kara itfaiyemizin en iyi donanımla orada olmasını istiyoruz. Keşan halkımız çok iyi bilmelidir ki biz Keşan Belediyesi olarak itfaiye teşkilatımızla bölgenin en iyisi olduğumuzu söyleyebiliriz. İtfaiyeci arkadaşlarımıza gayretlerinden ve sebatlarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Özverili çalışmalarından dolayı tüm Keşan halkı adına şükranlarımı sunuyorum. Geçmişte burada görev yapan ve emekli olan arkadaşlarımıza da sağlıklar ve esenlikler diliyorum. Canla başla emek vererek bu kutsal meslek uğruna hayatını hiçe sayarak şehit düşmüş tüm itfaiyecilerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Allah tüm itfaiyecilerimize kolaylıklar versin. Kazasız belasız bu hizmetleri sürdürmeyi nasip etsin. Üstün gayretleriyle çalışan tüm itfaiyeci arkadaşlarımıza görevleri başında başarılar diliyorum. Vatandaşlarımızın canının ve malının emanetçisi tüm itfaiyeci kardeşlerimizin haftasını kutluyorum” şeklinde konuştu.

Helvacıoğlu’nun konuşmasının ardından protokol üyeleri, itfaiye erlerini tek tek kutlayarak hatıra fotoğrafı çekildi. Törene birim amirleri, siyasi parti temsilcileri ve muhtarlar katıldı.