İYİ Parti'ye yeni katılan Dilek Pazarlı: “Hayat zorlaştığında en güçlüler yine kadınlardır”

MEHMET AYTAÇ

Dilek Pazarlı’nın kamuoyuna tanıtıldığı basın toplantısının açılışında konuşan Zafer Sarıkeçe, daha çok saha çalışmaları yaptıklarını belirtti. Pazarlı’yı tanıtırken hükümeti ekonomi üzerinden eleştiren Sarıkeçe; “Dilek Pazarlı hanımefendi, uzun yıllar devletin tarım kademesinde yöneticilik yapmış, emekli olmuş, çok fazla da bu gelişmelere kayıtsız kalamamış memleketin bu düzenine. Çünkü 2002 yılında bir küçük altının fiyatı bugün bir kilo salatalığa eşit. Maalesef memleketin geldiği nokta bu. O zaman küçük altın 35 liraydı şimdi bir kilo salatalık alabiliyorsunuz” dedi.

Ülkenin zor durumda olduğunun altını çizen Sarıkeçe; “Memleketin zor zamanlarında çok fazla eleştiri yapma anlayışını sevmiyoruz. Düşmüşe vurmak bize Türk’ün şanındandır yakışmaz diyoruz. Ama bunun yanında çok büyük bedeller ödeyen bir vatandaş kitlemiz var. Asıl bunun sopasını yiyen bu halk. Biz de bu halkın çıkarlarını korumak zorundayız. Hükümet yetkilileri de maalesef kusura bakmasınlar. Madem halk bize bu teveccühü verdi. Biz de sonuna kadar onların haklarının destekçisi olmaya devam edeceğiz. Bu da bizim doğal görevimiz” şeklide konuştu.

PAZARLI: “TÜRKİYE’NİN PARLAYAN GÜNEŞİ OLDUĞUMUZU HERKESİN GÖRMESİNİ İSTİYORUM”

Sarıkeçe’nin ardından söz alan İYİ Parti Kadın Politikalarından Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Dilek Pazarlı ise Tarım Kredi Kooperatifleri’nde müdür yardımcılığı pozisyonunda emekli olduğunu hatırlattı. Emekli, evli ve iki kız annesi olduğunu söyleyen Pazarlı, neden siyasete girdiğini de şu şekilde açıkladı: “Genel başkanımızın sayın Meral Akşener hanımefendiden aldığım şevk ve özgüvenle siyasi çalışmalarıma başmak istedim. Kadının siyasette niçin olması gerektiği ile ilgili birkaç söz söylemek istiyorum. Yeryüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir. Kendine güvenen kadın yürüdüğü yerde iz bırakır diye düşünerek bu yola girmeye karar verdim. Biz bu işin içinde olmalıyız. Olmalıyız ki hem ilimize, ilçemize, ülkemize faydamız olsun. İleride bunu görmek, kanıtlamak için emekli olduktan sonra bu konuda kendime güvenerek yola çıkmak istedim. Allah’ın izniyle mahcup olmadan hayatımıza devam edeceğiz. Hayat zorlaştığında dünyadaki en güçlü insanların yine kadınlar olduğuna inanıyorum ve bu inançla yola çıkıyorum. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu demokratik, laik, hukukun üstünlüğünü savunan politikalardan sapmadan hizmet edeceğime inanıyorum. Türkiye’mizin parlayan güneşi olduğumuzu herkesin görmesini istiyorum. Bileşenlerimizle birlikte çalışarak iktidar olacağımızı ve parlamenter sistemi tekrar yaşatacağımız inancını taşımaktayım. Gelecek biz iyilerin olmaya devam edecektir diyerek saygılarımı sunuyorum.”

SARIKEÇE: “ULU ÖNDERİMİZLE GURUR DUYUYORUM”

Pazarlı’dan sonra tekrar söz alan Sarıkeçe, “Genel başkanı kadın olan bir hareketin mensuplarıyız. Bir babaanne, bir hanımefendi bir emekli akademisyen, adını her ne koyarsanız koyun sonuç temeli bir kadın. Onun bu yaşta kasaba kasaba memleketin her köşesine gidip mücadele ettiği bir yerde bizlerin bu hareketin dışında olmasını kabul etmek çok mantıklı değil. Kadınların olduğu yerde ben inanıyorum ne kadar dağınık olursa olsun toparlanır. Kadınsız toplumun ne olduğunu dünya genelinde de maalesef görüyoruz. Ben bu vesileyle Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e de teşekkür etmek istiyorum. Bugün medeni Avrupa’nın kalbi diye tabir edilen İsviçre’den çok önce bile kadına seçme ve seçilme hakkı, kadının beş metre arkada değil de bir adım önümüzde olması gerektiğini söyleyen bir lidere sahip olduğumuz için ben bir Türk genci olarak bir kere daha gurur duyuyorum. Kadının Türk toplumundaki yeri çok özel. Ama zaman içinde biraz erozyona uğramış. İnşallah önümüzdeki yüzyılda Türk toplumundaki kadının lider vasıflı özelliğini de sayın genel başkanımız ile birlikte çok daha iyi göreceğimize yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.

DÖNMEZ: “KİLOYLA ALDIKLARIMIZI TANEYLE ALIYORUZ”

Sarıkeçe’nin ardından İYİ Parti İlçe Teşkilat Başkan Yardımcısı Suat Dönmez söz aldı. Konuşmasında hükümeti eleştiren Dönmez; “Ülkemizde yolsuzluğun ve torpilin önüne geçilemediği, yoksulluğun arttığı, çalışanların ve emeklilerin enflasyon ile birlikte eriyen maaşlarında her geçen gün alım gücünde büyük kayıplar yaşandı” dedi. Dönmez şu açıklamayı yaptı: “Zirve yapan hayat pahalılığı sebebiyle pazardan kiloyla aldığımız sebze ve meyveleri tane ve gramla almaya başladılar. Kasaptan et almak hayal oldu. Ekonomik sıkıntılarla mücadele eden halkımız sadece temel ihtiyaçlarını alarak yaşamlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Ailenin yiyeceğinden içeceğinden tasarruf etmeye çalışıyorlar. Bugün bir markete gittiğimizde tüm ihtiyaçlarımızı almaya kalksak en az 1500 TL harcama yapmamız gerekecektir. Mutfaktaki yangın o kadar büyük ki insanlar hayatını idame ettirmenin derdinde. Bugünü kurtarırsak, yarın ne yaparız diye düşünüyorlar. İktidar partisi, insanların bu sıkıntılarını görmezden gelerek, her şeyin normal olduğunu göstermek, insanları başka yerlere kanalize etmek için yandaş medya, köşe yazarları ve siyasiler suni gündem yaratıyorlar. İnsanları kandırmak için her yola başvuruyorlar. Gündemi değiştirmek için her yola başvuruyorlar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi köylü milletin efendisidir. Ancak köylünün efendiliği kalmadı. 1 ton gübre 1 dönüm tarla oldu. Köylü tarlasına gübre atamıyor, hayvanına yem ve saman alamıyor, üretemiyor. Hayvanını satıp borcunu ödemeye çalışıyor. Bu da yetmiyor. Üretime devam etmek için borcu borçla kapatmaya çalışıyor. Kredi sicili bozuk olduğu için kredi de kullanamıyor. Yarından tezi yok mallarına haciz gelecek hale düştüler. Köyler boşalmış, genç nüfus kalmamış, tarım ve hayvancılık bitmiştir. Esnafımız da bitmiş durumda. Hükümet, amansız ve fakatsız olarak 1 Ocak’tan itibaren yapmış odluğu elektrik, doğalgaz ve akaryakıt zamlarını geri çekmelidir. Dükkân kirasından fazla elektrik faturası gelmektedir. İşçimizin, esnafımızın, memurumuzun yani hepimizin Allah yardımcısı olsun. Bizler iyi yapılan hiçbir şeye karşı değiliz, ranta karşıyız. Her gün benzine, motorine zam yapılıyor. Son 10 yılda en yüksek dış ticaret açığını verdik. Türk Lirası yüzde 50 değer kaybetti. Bizim kendi durumumuz çok iyiymiş gibi bir de mülteci besliyoruz. Yaklaşık 20 yıl sonra kendi ülkemizde yabancı olarak yaşayacağız. Tüm bunları yaşamamak için bu ülkenin sorunları düzeltmek için çalışmalıyız. Bu iktidar gidecek. Yaşadığımız bu sıkıntılardan kurtulmak kolay olmayacak ama yine de kurtulacağız. Ülke genelinde iktidara koşuyoruz. Her gün büyüyoruz. Er ya da geç sandık milletin önüne gelecek, bu iktidar gidecek, her şey çok iyi olacak.”

KILAVUZ: “AKSAL EV İBA’NIN AÇIKLAMALARINI KINIYORUZ”

Daha sonra İYİ Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kılavuz konuştu. Ülke gündeminin, ekonomik kriz ve bunun sonucunda oluşan zamlar olduğunu aktaran Kılavuz; “Bunun sonucu da hükümetten kaynaklanıyor. Ama bakıyoruz, AK Partili yöneticilerin bunu konuşmaya yüzü olmadığı için kurumlara ve kişilere iftira atarak gündem değiştirmeye çalışıyorlar. Bunu da bölgemizde sanıyorum sayın Fatma Aksal (AK Parti Edirne Milletvekili) ve Belgin İba’ya (AK Parti İl Başkanı) vermişler. Bunu geçenlerde partimize de sataşarak belli ettiler. Geçenlerde partimizi terörle ilişkilendiren açıklamalar yaptılar. Bu açıklamaları buradan esefle kınıyoruz. Partimiz, kuruluş felsefesinde de olduğu gibi hiç bir zaman hiçbir terör örgütü ve illegal bir örgütle işbirliği içinde olamaz. Biz teröre bulaşmış kişilerin oylarıyla bırakın belediye yönetimini, ülke yönetimini kazanacağımızı bilsek biz bu kişilerin oylarına talip değiliz” ifadelerini kullandı.

İlçe başkanlığındaki toplantı konuşmaların ardından sona erdi.