KEŞAN BELEDİYESİ

Havza Yönetimi Daire Başkanlığı tarafından yürütülen projeyle ilgili olarak geçen Cuma günü Malkara’da Malkara Belediyesi Kapalı Düğün Salonu’nda Kadıköy Barajı havzasında yer alan paydaşlarla görüş ve öneri toplantısı gerçekleştirildi.

Saat 10.00’da başlayan, Bakanlık yetkilileri ile DSİ 11. Bölge Müdürü Erdinç Kuran ile ilgililerin katıldığı toplantıda Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu da bir konuşma yaparak Kadıköy Barajı’nın durumu, proje ile ilgili yapılması planlananlar ile ilgili görüşlerini aktardı.

Kadıköy Barajı’nın havza koruma planının hazırlanmasına başlanmasının çok sevindirici bir durum olduğunu dile getiren Helvacıoğlu, “Su kalitemizin ve miktarının havza bazında korunması ve iyileştirilmesi için çalışıyoruz. Suyun ve yönetiminin önemini çok iyi biliyor ve adımlarımızı buna göre atıyoruz. Çocuklarımıza ve gelecek nesillere güzel bir gelecek bırakmak için Bakanlık nezdinde suyla ilgili hazırlıklarımızı bugünden yapıyoruz. 25 yıllık projeksiyonlu bir proje hazırlanıyor. Projeksiyona balıkçılık ve turizmin de dahil edilmesini planlıyoruz. Keşan'ımızın içme ve kullanma suyunun karşılandığı Kadıköy Baraj gölümüzün havzasının koruma planının hazırlanmasını çok önemli ve değerli görüyoruz. Suyun hem bugün hem de gelecekte en değerli varlıklardan olduğu bilinciyle hareket ediyoruz” dedi.

Barajı besleyen yüzeysel ve yer altı su kaynaklarının korunmasının, havzanın karakteristik özelliklerinin bilimsel çalışmalar ile değerlendirilerek koruma alanlarının belirlenmesinin gelecekteki su kalitesinin belirlenmesinde çok önemli olduğunu kaydeden Mustafa Helvacıoğlu, “Proje alanında yapılacak değerlendirme ve uygulama çalışmaları sonucunda ortaya çıkacak mevcut durum tespit edilerek gelecekte muhtemel olası olumsuz etkilerinin azaltılması ve havzada yapılan çalışmalar ile su kalitesinin iyileştirilerek havzanın korunması hedefleniyor” şeklinde konuştu.

Toplantı, proje ile ilgili sunumların gerçekleştirilmesi ile sürdü.

Toplantıda; Helvacıoğlu’nun yanı sıra Keşan Belediyesi’ni temsilen;  Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ünal, Su Kanalizasyon Müdürü Bedri Kara ve Zabıta Müdürü Gökhan Yılmaz ve ilgili teknik personelde yer aldı.