HABER MERKEZİ

Başaran, Kadıköy Barajı’nda su seviyesinin 18 milyon 300 bin m3 olduğunu ve bunun barajın % 33’lük bir orana tekabül ettiğini kaydetti.

SUYU İDARELİ KULLANALIM

Başaran, geçen yılın aynı dönemine göre barajdaki su oranında düşüş yaşandığını ancak bunun korkutucu bir durum olmadığını, hiç yağış olmasa bile mevcut suyun Keşan’ın en az 1 yıllık su ihtiyacını karşılayacağını bildirdi.

Keşan Belediyesi olarak Korona Virüs tedbirleri kapsamında vatandaşlara su konusunda her türlü kolaylığı sağladıklarının altını çizen Erhan Başaran, tüm dünyayı etkisi altına alan Korona Virüs nedeniyle hijyenin öneminin çok arttığını, hijyenin su ile sağlandığını ancak suyun idareli kullanılması gerektiğini kaydetti.

BİLİNÇLİ TÜKETELİM

Kullanılabilir kaynaklar açısından su zengini bir ülkede yaşamadığımızın altını çizen Başaran, suyun gereksiz yere israfının ilerleyen dönemde çok ciddi sıkıntılara yol açabileceğini dile getirerek vatandaşları bilinçli tüketim konusunda uyardı.

Dışarıdan alınan ürünlerin dezenfekte edilmesi amacıyla eskiye oranla daha fazla su altında tutulduğunu, berberlerin kapalı olmasından dolayı erkeklerin evlerinde tıraş olurken suyu boşa akıtmaması gerektiğini söyleyen Erhan Başaran, Korona Virüs’ten korunmak için en önemli şeyin el ve yüz dezenfeksiyonu olduğuna işaret etti ancak su tüketiminde israfın da önüne geçilmesinin çok önemli olduğunu bildirdi.

20 SANİYE BOYUNCA MUSLUK AÇIK BIRAKILMAMALI

Başaran, hijyen ve kişisel temizliğin öneminin arttığı bugünlerde israfın da önüne geçmek için uzmanlar tarafından önerilen doğru el yıkama yöntemini şöyle anlattı: “Doğru el yıkama yöntemine göre eller su ile ıslatılarak sabunlandıktan sonra musluk kapatılmalı. Avuç içleri iyice ovuşturulmalı ardından parmaklar birbirine geçirilerek ve tırnak araları ovuşturularak temizlenmeli. Tüm bu işlemlerin ardından musluk yeniden açılarak eller güzelce durulanmalı. Bu işlem yapılırken ellerin sabunlanarak ovuşturulduğu 20 saniye boyunca musluğun açık bırakılmasının her seferinde en az 2 litre suyun boşa akıtılması anlamına geldiği unutulmamalı.”

"Korona Virüs ile mücadele için önerilen gibi uygulamalar bu süreçte su tüketimini artırabilir. Küresel bir salgınla mücadele ederken, kişisel hijyenimiz için gerekli önlemleri alırken, suyu da tasarruflu kullanmak gerekiyor." şeklinde konuşan Erhan Başaran, bilinçsiz su tüketiminin temiz suyu ve ona ulaşırken harcanan emeği, enerjiyi ve zamanı israf etmek olduğunu söyledi.