BÜLENT SAYLAM

Kampa İstanbul’dan otobüs otobüs öğrenci geldiğini dile getiren Kalfalar, “Bizim öğrencilerimizin burada tatil yapabilmeleri için bir kriter mi var? Vatandaş bunu merak ediyor? Bizim çocuklarımız niye oraya giremiyor?” dedi.

Son günlerde bakanların geldiğini hatırlatan Kalfalar, kampa herkesin bazı bölgelerine giremediğini de iddia etti.

KAMPIN GİRME KRİTERLERİNİ VATANDAŞ MERAK EDİYOR?

Son günlerde bakanların, belediye başkanlarının Gökçetepe Kampını ziyaret ettiğini hatırlatan Kalfalar, “Şimdi bu benim de dikkatimi çeken bir husus oldu. Sağ olsun bakanlarımız gelip gidiyor ama gelip gittiğini kimse bilmiyor. Basına bazen yansıyor, bazen yansımıyor. Fakat son günlerde 2 bakanımızın gelmesi çoban ateşlerinin yakılmasını gördük. Tabii yıllardır açıldığı günden beri öğrencilerin orada kaldığını, kamp yaptığını bunu artık herkes sağır sultan bile bütün köyleri ile beraber artık bunu Keşan biliyor. İnsanlar bize bazen soruyor bizim öğrencilerimizin orada kalmaması için bir neden mi var? Bizim öğrencilerimiz niye kalamıyor? Keşan’da 12 bin öğrencimiz var. Edirne genelinde 52 bin. Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere ilçelerde ilçe milli eğitim müdürlükleri olmak üzere bir çalışmaları var diye düşünüyorum ileriki günlerde inşallah. Bizim öğrencilerimizin burada tatil yapabilmeleri için bir kriteri mi var, dereceye göre bir kriteri var. Başka türlü bir kriterleri mi var. Vatandaş bunu merak ediyor?” şeklinde konuştu.

MUHTARIN DA ORAYA GİTTİĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM

Bölge öğrencilerin kampa gidemediğini dile getiren Kalfalar, açıklamasına şöyle devam etti: “Sayın başkanımız oraya gidiyor, ilçe başkanımız gidiyor, il başkanımız geliyor. Sayın vekilimiz gidiyor. tabi keşanlı olarak buraya girdiği andan itibaren Keşanlı bölgenin çocuklarının orada kamp yapmaması ezikliğini kendileri hissetti mi, hissetmedi mi? Onları da merak ediyorum.‘Bizim gençler bizim çocuklar’ diye söylüyoruz ama acaba Gökçetepe’deki bizim öğrenci veya gençlerimizin orada tatil yapıp yapmadığını, yapmadığını merak ediyorum. Ancak yaptığını tahmin etmiyorum. Tabi gelen giden bakanlarımız orada. Tabii arasında bir sorumlusu var. Sağ olsun Sayın Cumhurbaşkanımız bütün muhtarlarımızı Külliye'de ağırladı. Ama ne hikmetse gelen bakanımızla, bakanlarımız orada muhtarları, muhtarı yani aldıklarını düşünmüyorum. Muhtarın da oraya gittiğini düşünüyorum. Onun için burada yapılması gereken vatandaşlar soruyor. Biz de soruyoruz, başkan sayın vekilimiz olmak üzere ilçe milli eğitim müdürümüz olmak üzere spor müdürümüz olmak üzere spor müdürümüz olmak üzere spor müdürü, il milli eğitim müdürlüğü nezdinde soruyorum oradaki kriterleri bilelim. Biz de öğrencileri ona göre yetiştirelim.”

BEN BU KONUDA EZİĞİM

Bir vatandaş, bir muhtar olarak eziklik yaşadığını söyleyen Kalfalar, “İstanbul’dan belediyelerden otobüs, otobüs, öğrenci gelip kamplarda kalıyorsa bizim bu bölgedeki öğrencilerimiz neden gidemiyor ben de bunu soruyorum? Bir vatandaş, 25 yıllık bir muhtar olarak ben bu konuda ezikim. Ezikliğini acaba sayın vekilimiz Fatma Aksal, belediye başkanımız, ilçe teşkilatımız olmak üzere buraya gelen il başkanımız olmak üzere gelip gördüler, kalıyorlar. Bu bölgenin öğrencileri ve gençleri burada neden kamp yapamıyor? Kriterler nedir? Soru işareti altını çizerek kriterler nedir? Burada bu kriterleri bir açıklasınlar bizim öğrencilerimiz için sevinirim.” dedi

DENİZ GÖRMEYEN ÇOCUKLAR VAR

Kampın bölgeye katkısı olduğunu belirten Kalfalar, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu bölgeye güzel bir yer yapıldığını düşünüyorum. Ama ayrımcılık yapıldığını da düşünüyorum. İstanbul'dan buraya öğrenci geliyorsa bizim çocuklarımız da gidebilmeli. Mesela şimdi gariplerimiz var. Dezavantajlı çocuklar bizim diyoruz ya. Çocuklarımız bir görsün orası nasıl? Deniz görmeyen çocuklarımız var. Kamptaki imkânlardan nasıl faydalandığını görsün. Görsün ‘okursak, çalışırsak bak böyle imkanlar var’ derler ve en azından çocukların okulu sevmelerini de sağlar diye düşünüyorum. Hayata bakışını değiştirir diye düşünüyorum.”

KORUMALAR İZİN VERMİYOR

Kampın belli kısımlarına girilemediğini dile getiren Kalfalar, “Dikkatimi çeken bir şey oldu. Siyaseten görevli bir arkadaşımla kampı ziyaret esnasında yanlışlıkla kampta bir giriş yapmışız. 5 metre gitmedik korumalar sardı etrafımızı ‘giremezsiniz buraya dediler’ Çok enteresan geldi. Bana ağır geldi bana orada o yani. Milli Savunma Bakanlığı'na ait olur. Askere ait olur. Amenna başımızın üstünde yeri var. Zaten bizim öyle bir teşebbüsümüz olmaz. Sonuçta sivil bir kamp. Korumalar ‘yasak’ dedi eve döndük, oradan çektik gittik. Yanlışlıkla girdik. İbrice'ye geçecektik. İstanbul’dan gelenler dışında oraya giremediğini düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Mustafa Kemal Paşa Muhtarı Bayram Ali Kalfalar, açıklamasında şöyle bir çağrı yaptı: “Bütün yöneticilere başta belediye başkanımız olmak üzere ilçe milli eğitim müdürü olmak üzere il edirne milli eğitim müdürü olmak üzere sesleniyorum. Bizim çocuklarımız da bu kamptan neden yararlanamıyor? Bütün demokratik kitle örgütlerine baştan sivil insiyatife, oda başkanlarına herkese buradan sesleniyorum. Bizim çocuklarımız niye oraya giremiyor?