HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

İnönü İlkokulunun yıkılması konusunun 5-6 yıl öncesine dayandığını belirten Kalfalar, “Ben orada bir yer sorunu olduğunu düşünüyorum. O dönemlerde iktidar yereldeki yönetimin kendinde olmadığı için yeri vermeyeceği gibi bir düşünceleri vardı. Daha sonra sayın vekilimize, şuanda genel ve yerel yönetimde onlarda olduğunu ve İnönü İlkokulunu biran önce sonuca bağlanması gerektiğini ifade ettim. Büyük ihtimalle oranın yıkımı gerçekleştirilecek. Artık yerle ilgili bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Çünkü şuanda anlaşılamayacak bir durum yok. O yere karşılık takas usulü ile hazineden yer tahsisi yapılması gerektiğini söylüyorlardı. Bu konuda o günkü başkanımızda haklı ve şuanda da başkanımızın öyle düşündüğünü tahmin ediyoruz. İnönü İlkokuluna, hazineden bir yer tahsis edilmesi gerekiyor. Okulun bulunduğu yerin belediyeye ait olduğu söyleniyor. Benim düşüncelerime göre de yer büyük olasılıkla belediyeye ait. Eski belediye başkanımızla görüştüğümde yerle ilgili bir sorununun olmadığını ve es değerde bir yer verildiği andan itibaren yeri tahsis etmeye hazır olduğunu belirtti. İnönü İlkokulu sorununun ileriki günlerde çözüleceğini düşünüyorum” dedi.   

YENİ YAPILACAK OKULDA MUTFAK VE YATAKHANE OLMALI

Bayram Ali Kalfalar, yeni yapılacak olan okulun içerisinde yemekhane, mutfak ve yatakhanenin olması gerektiğini ifade ederek, “Yeni yapılacak yerde yemekhane, mutfak ve yatakhanenin olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü çocuklarımız zeytin, domates ve biber toplamaya gittiği için okul devamsızlığı konusunda sıkıntıları oluyor. Böyle yapıldığı takdirde bu sorunun önüne geçilebileceğini düşünüyorum ama bu konuda yetkili makamlar ne düşündüğünü bilemeyiz. Ankara’da bir yetkiliyle de görüştüğümde ‘ne olursunuz bir komisyon kurun veya kendiniz gelerek bu konuyu yerelde bir araştırın. Masa basında oturarak karar vermeyin, buradaki duruma göre bir karar verin’ dedim. Yeni yapılacak okulda mutfak ve yatakhane olması halinde çocuklarımızın devamsızlık sorununu çözmüş oluruz” diye konuştu.

KONSERVATUARA YÖNLENDİRMEMİZ GEREKİR

Güzel sanatların ortaokul seviyesine indirildiği takdirde bunun öğrenciler için faydalı olacağını kaydeden Kalfalar, “Güzel sanatları ortaokul seviyesine düşürmediğimiz sürece buradaki çocuklarımızın kurtulma şansı yok. Çocuklarımızın ortaokulu veya liseyi bitirmesi konusunda bazı sıkıntılar yaşanıyor. Benim mahallemin gençlerinde çok küçük yaşta hiç eğitim almadan genlerinde bütün enstrümanları çalabilme yeteneği var. Güzel sanatları ortaokul seviyesine indirip oradan konservatuara yönlendirmemiz gerekir. Bu sayede bir dal üzerinden ilerleyip konservatuara devam ettirmemiz daha kolay olacak. Bunun bu yönden düşünülmesi gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

BUNA ÇOK İHTİYACI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

Huzurevi konusuna da söz alan Kalfalar, Meclis başkanının kendisine huzurevinin gündemden düştüğünü söylediğimde Fatma hanım ‘hayır gündemden düşmedi’ dedi. Huzurevi konusunda Fatma hanımdan da hala bir şeyler bekliyorum. İnşallah bu konu gündemden düşmemiştir. Huzurevi Keşan’da gerçekleştirilememesi halinde Fatma hanıma eksi yazılacağını düşünüyorum. Vatandaşımız sandık başında bunun kararını verecek. Bu konuyu Fatma Şahin ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olduğu dönemde Gaziantep’te görüşmüştüm. Kendisi bana ‘ne olursunuz bu konuyu takip edin’ dedi. Bende ona sayın bakanım teşkilatlarınız buna sıcak bakmadı dediğimde kendisinin çok üzüldüğünü ifade etti. İnşallah sayın başkanımız, Fatma hanım ve teşkilatla bu konuyu tekrar görüşüp Keşan’a bu projeyi kazandırırlar. Çünkü Keşan’ın buna çok ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bu projeyi ben değil vatandaş istiyor” dedi.

EKSİKLİKLERİN YERİNDE İNCELENİP BAKILMASI GEREKİYOR

Şehit Er Akın Buluş İlkokulu ve Şehit Polis Ahmet Can İlkokulu’nun son durumunu da değerlendiren Bayram Ali Kalfalar, şöyle konuştu: “Maalesef iki okulumuzun isimlerine yakışır vaziyette olmaması beni çok üzüyor. Bu durumun vatandaşlarımızı da çok üzdüğünü düşünüyorum. Bu okullara bakım yapılması lazım. Bu konuda yetkililerin daha hassas davranacaklarına inanıyorum. Bu okullarımızın çok eksikleri var. Bu eksikliklerin yerinde incelenip bakılması gerekiyor. Bu konuda bizlerde elimizden gelen yardımı göstermeye hazırız."