Kalfalar, Keşan’da geçmiş dönemde yapılan TOKİ konutları için yatay mimaride olması yönünde görüş bildirdiklerini ancak projenin tek tip olduğu için çok katlı şekilde yapıldığını söyledi. Kalfalar, şu an TOKİ 700 Evlerde evlerini kiraya verenlerin sözleşmelerinin fes edilmesi gerektiğini, gerçek sahiplerine verilmesini yineledi

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ.

Daha önce yapılan TOKİ Konutlarının yatay mimaride yapılması için görüş bildirdiğini dile getiren Kalfalar, açıklamasına şöyle başladı: “TOKİ 700 Evler Konutlarının o zaman Edirne Milletvekili Necdet Budak ile görüşmemizde böyle olmaması gerektiğini, burada mahalleye de danışılıp yapılması gerektiğini söylemiştim. Hatta ben şöyle bir teklif getirmiştim kendisine, o zaman dedim ki, Erzincan'da askerdeyken yüksek bir tepeye çıkarmışlardı orada deprem kuşağı olduğu için kibrit kutusu gibi evler dizilmişlerdi ikişer katlı, arkalı önlü bir şekilde planlamıştı. Tugay’ın arka tarafından sınırlarının ötesinden Cennet bahçesinin üstünden yatay şekilde en az ikişer kat veya 3 kat olacak şekilde birbirine bağlı olması gerektiğini söylemiştim. O zaman ama dediler ki tek tip proje olduğu yukarıdan alınan karar olduğu için kimsenin ne kaymakamın, ne vekilin büyük ihtimalle sözü geçmedi. Bir an önce yapılması için çalışmalar başladı. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.”

BU YERLERİ VERECEKSENİZ VERİN

Kalfalar, açıklamasına şöyle devam etti: “Güzel devasa bir eser kazandık, kazandık ama kazandırdığımıza sahip çıkamadık. Çıkılmaması için siyaset oyunu oynadılar. ‘Ödemeyin, reis verecek, ödemeyin, reis verecek.’ denildi. Hala aynı şey söyleniyor. Hala bu seçimde de verileceği söyleniyor. Ben de diyorum ki artık yeter, yani verecekseniz verin. İnsanların talebi güzeldi yetkililer 1080 daha sözü verildi ve 2 ay içerisinde de yerlerin ölçümü yapılmıştı. TOKİ’ye ait diye o yerlere şer kondu.”

KEŞAN’DA DA NEDEN OLMASIN

Kalfalar, açıklamasını şöyle bitirdi: “Eğer ödemeler yapılmış olsaydı 1.080 tane daha yapılacaktı. O garibimin evleri olacaktı. Şimdi kirada derme çatma naylon örtülü gecekondu tipi dediğimiz evlere nereden bakarsan bak 150-200 lira kira veriyorlar. TOKİ’de 1+1 ler 100 lira, 2+1’ler 130 lira. Çok cüzi miktarda bir kira. Devlet burada gereken hükümet burada gerekeni yaptı. Allah razı olsun. Edirne'de düşünülüyorsa bu yatay mimari, Keşan’da da neden olmasın. Ben de bunu isterim. Vatandaşım evini alsın. TOKİ 700 evlerde birçoğu kiraya verdi. Kiraya verenin elinden alıp kirada oturana vermek gerekir. İmzalamış olduğu şeyler vatandaşa hatırlatıp yasayı uygulamış olsaydık, bu sıkıntılar yaşamayacaktı. Bana yetkili olarak ben yetkili muhtar olarak nasıl bir çözüm üretirsin, ‘Oturmayanları hemen anında sözleşmelerini fes ederim. Kirasını tıkır tıkır ödeyenlerin, devlet almış olur.”