BÜLENT SAYLAM

Kantar, “İnşallah Edirne’de yapılan bu yatay mimari şeklindeki konutlar, bizim Keşan’a da olur.” dedi.

HAZIRLANMIŞTI ANCAK ÖYLE KALDI

2. etapta böyle bir projenin olacağını ancak herhangi bir gelişmenin olmadığını kaydeden Kantar, “6-7 yıl önce yapılan TOKİ toplu konutlardan ziyade daha sonra da ikinci etapta da yine böyle yatay şekilde Bağ-Kur'lu, sigortalı olanlar için asgari ücretle çalışanlar için düşülmüştü. Tepe diye adlandırdığımız askeriyenin arkasında bulunan Kayalıdere üzerindeki tepe üzerine yerlerini hazırlanmıştı ancak öyle kaldı. Herhangi bir gelişme kaydedilmedi.” dedi.

KOMİSYONDA OLSAYDIK TOKİ’LER DAHA FARKLI BİR ŞEKİLDE OLURDU

O dönem 3 mahalle muhtarının komisyonda olması durumda bugün TOKİ’lerin farklı bir şekilde olacağını dile getiren Kantar: “Tabiiki Edirne yapılan bu yatay olarak yapılan evlerin arkalı önlü bahçeli bizim buraya da yapılırsa balından yenmez yani çok da memnun oluruz. 7 yıl önce yapılan TOKİ yaşam tarzına uymadı. Zaten ben daha önce bunu tekrar etmiştim. Yerel basında sosyal medyada tekrar tekrar söylemiştim. Buradaki o dönemki yapılan uygulamada komisyondaki arkadaşlar mahalleyi tanımadıkları için Cumhuriyet mahallesini, Mustafa Kemal Paşa mahallesini ve Yenimescit mahallesini tanımadıkları için insanları tanımadıkları için orada geçim sağlayamadılar. Genelde geçim sağlanmadı ve oraya sorumlu kişiler de tam teşekküllü uğraşmamışlar. Ama mesela o dönemde benim bu konuyu dile getirdiğimde oradaki komisyonda Mustafa Kemal Paşa Mahalle muhtarı mahalleyi en iyi tanıyan ve Cumhuriyet Mahalle muhtarı mahallesini en iyi tanıyan, Yenimescit Mahalle Muhtarı olarak da ben komisyonda olmuş olsaydık şimdiki TOKİ’ler daha farklı bir şekilde olurdu.

İNŞALLAH, BİZİM KEŞAN’A DA OLUR.

Yenimescit Mahallesi Muhtarı Fikret Kantar, açıklamasının sonunda şunları söyledi: “36 siteden ibaret sanırım orası sitelerdeki oturacak arkadaşların kiminle kimin geçeceğine güzel iyi biz biliriz. Onların yerleşim planlarını yapardık, daha sağlıklı olurdu diye düşünüyorum. İnşallah Edirne’de yapılan bu yatay mimari şeklindeki konutlar, bizim Keşan’a da olur. Olursa aynen tekrar ediyorum bu komisyonda bulunursak daha iyi olur. Daha sağlıklı bir yaşam alanı sağlanır.”