SONGÜL KONAR

Muhtar Kantar, vatandaşların birçoğunun kömür taşıma parasını vermediği için kömürlerini alamadığına değinirken, Kaymakamlık, Belediye ve Sosyal Yardımlaşma gibi kurumlardan kömürlerin taşınabilmesi için yardım çağrısında bulundu.

“TEMASLI OLARAK KARANTİNA ALTINA ALINAN 60-70 KİŞİ VAR”

Fikret Kantar, açıklamasının başında, mahallede koronavirüs vakalarının görüldüğünü paylaşarak, şu bilgileri verdi: “Mahallemizde Covid-19 hastalığına yakalanan vatandaşlarımızın sayısı 15’in üzerinde. Koronavirüs salgınına yakalanan vatandaşların hepsi yurtlarda ve buradaki hastanelerde yatmaktalar. Temaslı olarak karantina altına alınan 60-70 kişi var. Bunların birçoğu geliri olmayan insanlar. Bunlara erzak ve maddi yardımlarda bulunulması gerekiyor. Bu konuda da yardıma ihtiyacımız var.”

“HER YIL OLDUĞU GİBİ BU YILDA AYNI SIKINTILARI YAŞIYORUZ”

Her yıl olduğu gibi bu yılda aynı sıkıntıların yaşandığını ifade eden Kantar, “Ben yıllardan beri söylüyorum, kömür dağıtımında mahallelerde kömür alacaklar bellidir, sokakları bellidir. Belediyemiz veya kaymakamlığımız tarafından 4-5 tane araba kiralanır bunları mahallelere ya da sokakların önüne başka şehirlerde olduğu gibi dağıtabiliriz. Nedense bunu yapamıyoruz. Bundan 3-4 yıl önceki yaptığımız olay; benim mahallemde 3-4 bölgeye bölmüştük kömür konulacak yerleri. Orada bölge bölge dağıttık kömürleri. O yine basit oluyordu. At arabacıları taşıyordu, daha ucuz miktarda gidiyordu. Şimdi o bölgelerde dağıtımda kalkınca şu anda 560 kişi var, ek ilave yazdığım ve gönderdiğim kişiler var. 50-100 kişi daha çıkar kömür ihtiyacı olan. Kömür alacak vatandaşlarımızın birçoğu kömürlerini alamayacak. Bunun nedeni ise gayet açık ve net ortada. Alacakları kömürü 30-40 lira taşıma parası var diye alamıyor. 30-40 lira bu devirde çok değil ama kömürü alacak adama çok para. Çünkü fakir adam o parayı bulamıyor. Buna bir çare bulunması lazım. Yaşlılarımıza kömür verilmesi lazım. Bu şekil olmasını doğru bulmuyorum. Kimseyi de bu konuda şikayet etme gibi bir düşüncem yok. Ben sadece mahallemde beni buraya seçip getiren onların haklarını savunmam için eğitim seviyesi düşük olan insanların haklarını arıyorum. Bunun içinde hiçkimse kızmasın. Mahallemizin belli bölgesinde fakir insanlarımız var. Bu insanlarımıza çare bulalım. Tek kişilik yoksulluk sınırının 3.728 TL 85 Krş olduğunu unutmayalım. 4 kişilik ailenin de yoksulluk sınırı 7.733 TL  85 Krş. 700 TL’ye açlık maaşı almakla geçinilemez. Vatandaşlar geçimini sağlayamıyor. Bunu da gözardı etmemek lazım” şeklinde konuştu.