SONGÜL KONAR

Kovid-19 ülkemizde görüldüğü günden itibaren sosyal mesafeyi korumak adına düğünlere bir süreliğine ara verilmişti. Yeni normalleşme döneminde alınan tedbirler kapsamında 1 Temmuz itibari ile düğünlerin yapılmasına yeniden karar verildi. 

Muhtar Kantar, mahallede yapılacak düğünler için Belediye Meclisi Üyesi Çekiç ile birlikte bir ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi. 

“OYUN OYNAMAK SADECE GELİN VE DAMAT TARAFINDAN GERÇEKLEŞECEK”

Alınan tedbirler ile kurallara uyularak düğün törenlerinin gerçekleşeceğini dile getiren Kantar, yaptığı bilgilendirmede şunları söyledi: “Dünyada ve ülkemizde başlayan Kovid-19 nedeni ile yasaklanan düğünleri 1 Temmuz’dan itibaren gelen talimatlara göre tekrar başladı. Düğünler açıkta ve kır düğünü olacaktır. Bu kır düğünlerinin en güzel şekli iki gece olacaktır, belli zaman kısıtlaması olacak. Düğün saatleri akşam 21.00 ile 24.00 arası düşünüldü. Ses düzeyi de ok yüksek olmayacak sadece alanın kendi çevresinde olacak. Düğün girişlerinde öncelikle ateş ölçer ve dezenfektan bulundurulması mecbur. Masalar 1,5 metre olacak, masalarda 4’er kişi 60’ar cm aralıkla oturacak. Masalarda ıslak mendil, kolonya ve dezenfektan bulundurulacak. Kalabalık çok fazla olmayacak. Oyun oynamak sadece gelin ve damat tarafından gerçekleşecek. Takılar gelin ve damat üzerine asılmayacak, yanlarında bulunan sandıklara bırakılacak. Emniyetten alınacak izinle beraber kına gecesini herkes kendi evinin önünde yapabilir. Eskisi gibi meydanlarda yolu işgal etmek gibi bir düğün söz konusu değil, yasak getirildi. Meclis Üyemiz Müslim Bey ile bir öneride bulunduk sayın kaymakamımıza. Hiç olmazsa kına geceleri gelinin kendi evinin önünde olsun, düğün okul bahçelerinde olsun. Mahallemizde Atatürk Ortaokulu, İnönü İlkokulu bahçesi, Bademlik İlk ve Ortaokul bahçesi, Akın Buluş Okulu’nun bahçesi. Bunlar girişli çıkışlı olursa hem sosyal mesafeye uymuş oluruz, hem de dezenfektanlar ile daha iyi bir düğün olacağını Sayın Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, Emniyet Müdürümüz ile görüştük, onlar da kabul gördü. Alınan tedbirler doğrultusunda kurallara uyarak düğün törenleri gerçekleşecek.”