SONGÜL KONAR

Keşan’da icra dosya sayısının 22 bin 324 olduğu yönünde yerel basında haberlerin çıktığını hatırlatarak, sözlerine başlayan Kantar, “Mahallemizde yaşayan insanlar arasında da, icralık olanların sayısı fazla. Faturalı telefon hatları ve bankaların verdiği kredi kartlarından ötürü icraların geldiğini görüyoruz. İnsanların icra kâğıtları, adresler bulunamadığı için muhtarlığa bırakılıyor. Fakat insanlarımız işsiz olduğu için icra kâğıtlarını gelip almıyor, alanlarında yapacağı bir şey yok. İnsanların parası olmuş olsa, borcunu öderdi ve evlerine icra gelmezdi” dedi.

“İNSANLARIMIZI BORÇLANDIRIP İCRALIK DURUMA DÜŞÜRDÜKLERİNİ GÖRÜYORUZ”

Fikret Kantar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bazı kötü niyetli kişiler, mahallemizdeki okuma yazması olmayan ya da cahil insanlarımızı kandırarak, üzerlerine hayali şirketler kurduklarını görüyoruz. Daha sonra da, o insanlarımızı borçlandırıp icralık duruma düşürdüklerini görüyoruz. İstanbul kaynaklı olması nedeniyle, o dolandırıcıları da bulmak mümkün olmuyor. Yine garibanlar mağdur oluyor. Bunlar üzücü olaylardır.”

“İNSANLAR İŞSİZ OLDUĞU İÇİN BORÇLARINI ÖDEYEMEZ DURUMDA”

Kantar, sözlerini şöyle tamamladı: “İnsanlar işsiz olduğu için borçlarını ödeyemez durumda. Bundan ötürü de, yetkililerin yeni istihdam alanları yaratması gerekiyor. Ayrıca, Gıda İhtisas OSB’nin de biran önce faaliyete geçmesi gerekiyor.”