SONGÜL KONAR

Dün saat 15.00’te Keşan Kent Konseyinde düzenlenen toplantıya Keşan Kent Konseyi Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi Çevre Grubu Sözcüsü Hasan Karagöz, Saros Körfezi Mecidiye Beldesi Turizm Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma Geliştirme Derneği Başkanı İrfan Balaban ve Dernek Üyesi Recep Çınar katıldı.

Keşan Kent Konseyi Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi Çevre Grubu Sözcüsü Hasan Karagöz, Taş Ocaklarında önceleri ÇED’ siz bir süreç olduğunu, açılan dava sonucunda ÇED zorunluluğu getirildiğini ve ocaklarından bir tanesinin kapasite arttırmak, alan genişletmek için ÇED sürecine başvurduğunu belirterek, bununla ilgili itirazları yaptıklarını söyledi.

“OLUMLU ÇED GÖRÜŞÜNÜN ÇIKARILMAMASI GEREKİYOR”

25 Nisan saat 10.30’da Mecidiye’de açık hava toplantısı şeklinde ÇED halkın katılım toplantısı yapılacağını vurgulayan Karagöz, “Olumlu ÇED görüşünün çıkarılmaması gerekiyor. Bu nedenle Keşan ve Keşan çevresinde sahillerde yaşayan tüm yurttaşlarımıza, Saros Körfezi Mecidiye Beldesi Turizm Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma Geliştirme Derneği ile Keşan Kent Konseyi olarak çağrımızdır. 25 Nisan saat 10.30’da herkes orada olmalı. Ne yapılacak, nasıl yapılacak, ne tür itirazlar yapılacak hangi dilekçeler verilecek, dilekçelerin içeriği ne olacak bu konunun görüşülmesi için 17 Nisan Çarşamba günü saat 13.30’da Keşan Kent Konseyi toplantı salonunda, Keşan’da bulunan tüm oda, dernek, sendika, parti başkanlarını, çevre gönüllülerini, köylerde bu konuya gönül vermiş insanları, sahilde bu anlamda yaşayan ve duyarlı yurttaşları yapacağımız genişletilmiş toplantıya davet ediyoruz.” dedi.

“TOPLUMUN DUYARLI DAVRANACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ”

Halk olarak el ele verildiğinde ciddi bir güç olacaklarını vurgulayan Karagöz, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Herkes bunun farkına varması gerekiyor. Bir iki kişinin üzerinden geleceği durum değil, bir anket yapılsa taş ocaklarının ruhsatlarını iptal edilmesi,  faaliyetlerini durdurulması gerektiği doğrultusunda %90’ın üzerinde kabul olur. Toplumun duyarlı davranacağını düşünüyoruz. Bu konuda koşturacak, kafa yoracak, gönüllülük esası üzerinde bizlere destek verecek avukatları da toplantımıza bekliyoruz. Daha önce FSRU ile ilgili hiçbiri bir duyarlılık göstermedi. Toplantıya iki kişi katıldı, bu toplantıya daha duyarlı olacaklarını tahmin ediyoruz.”