SONGÜL KONAR

Pandemi ile boğuşulurken, sahillerin konusunun açılmasına gerek olmadığını belirten Helvacıoğlu’na “Halkın bir pandemiyle boğuştuğu anda, sahillerimizin kiraya verilmesi ve rant derdine düşülmesi kabul edilemez” diyerek cevap veren Karagöz, Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu tarafından yapılan açıklamanın ise talihsiz olduğunu belirtti. 

“BAŞKANIMIZIN ORTAK AKIL, ORTAK İRADE VEYA KEŞAN’I BİRLİKTE YÖNETME GİBİ BİR TUTUMU YOK”

Kent Konseyi’nin ilkelerinin belli olduğunu belirterek açıklamasına başlayan Karagöz, “Sayın Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun dün yapmış olduğu açıklama talihsiz bir açıklamadır. Konseyimizin amaç ve ilkeleri bellidir. Kent Konseyi gerek merkezi gerek de yerel iktidarın icraatlarını toplumsal yarar üzerinden değerlendirir ve kamuoyu oluşturur. Toplum yararına olanları destekler, olmayanların ise mücadelesini verir. Alternatif projeleri ortaya çıkarır. MUÇEV ile ilgili konu da böyle bir şeydir. Başkanımızın, ‘Keşan Kent Konseyi bu konularla ilgilenmemeli, virüsle ilgilenmeli’ gibi söylemi de talihsizizdir. Kent Konseyi’ni, STK’ları ve muhtarları toplasa, davet etseydi ve bu kurumlar bu davete icabet etmeseydi, böyle bir söylemde bulunabilirdi. Ama başkanımızın ortak akıl, ortak irade veya Keşan’ı birlikte yönetme gibi bir tutumu yok. Bundan sonra da olacağını düşünmüyoruz. ‘Ben yaptım oldu’ anlayışı ile hareket ediyor. Hele hele şahsımla ilgili ‘manşete çıkma derdinde, et derdinde’ gibi söylemleri hiç kabul edilemez. Çünkü beni herkes biliyor ve tanıyor. Benim koltuk gibi bir derdim yok, etiket makam ve manşet gibi bir derdim de olmadı. Böyle bir derdim olsaydı bunu gerçekleştireceğim partiyi bulur ve amacıma ulaşırdım. Bu çok zor bir olay değil” dedi. 

“STK’LARI HEDEF GÖSTERMESİ VE KENT KONSEYİ’Nİ İTİBARSIZLAŞTIRMASI KABUL EDİLİR DEĞİL”

Hasan Karagöz, Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun, STK’ları hedef göstermesinin yanlış olduğunu belirterek, açıklamasını şöyle tamamladı: “Yaşam tarzım ve duruşum belli. Böyle bir söylemi de kabul etmem mümkün değildir. Kamuoyu da bunu değerlendirmiştir. STK’ları böyle hedef göstermesi ve Kent Konseyi’ni böyle itibarsızlaştırması kabul edilir değildir. Artık 62 bin Keşanlının başkanıdır. Merkezi iktidara söz söylendiğinde, buna cevap verecek, siyasi yapının temsiliyetleri Keşan’da vardır. O belediye başkanıdır. Bu işi onlara bırakmalıdır. Bu talihsiz açıklamaya cevap verme gereği duydum. Kent Konseyi’nin mücadelesini Keşan kamuoyu görüyor. Çağrımı yineliyorum. Toplumun böyle bir pandemiyle boğuştuğu anda, sahillerimizin kiraya verilmesi ve rant derdine düşülmesi kabul edilemez. Dilekçeler hazır, Kent Konseyi web sitesinden dilekçeler indirilmelidir. Bu süreci ilk başlatması gerekenin de Keşan Belediyesi olduğunu düşünüyorum. Ve bu anlamda kendilerini göreve davet ediyorum. Teşekkür ederim.”