BÜLENT SAYLAM

Aşının önemine dikkat çeken Başkan Helvacıoğlu, sık sık “aşı olsun!” vurgusu yaptı. Aşıları sayesinde covid 19 hastalığını rahat geçirdiğini söyleyen Helvacıoğlu, karantina günlerinde kendisini yalnız bırakmayan tüm sevenlerine teşekkür etti.

SAĞLIĞIM İYİ, İSTİRAHATIMA DEVAM EDİYORUM

Canlı yayınına geçmiş kurban bayramını kutlayarak başlayan Mustafa Helvacıoğlu canlı yayına şöyle başladı: “Evet kıymetli hemşerilerim. Herkese iyi pazarlar geçmiş bayramınız mübarek olsun şahsım adına ailem adına belediye adına her birinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. Bugün pazar günü sizlerle beraber olayım istedim. 5 dakika da olsa özledim. Sizleri öncelikle az önce ifade ettiğim gibi. Geçmiş bayramınızı tebrik ediyorum, iyi hafta sonları diliyorum. Sağlık ve mutluluk dolu günler diliyorum. Sizlerden ayrı bir bayram geçirdim. Ancak sizlere şahsım adına güzel haberlerim var. Sağlığımın çok iyi olduğunu, istirahatimin de devam ettiğini söyleyebilirim. Benim için çok zor olan zorunlu bir tatil süreci yaşıyorum. Yalnız sevgili hemşerilerim şunu ifade etmek istiyorum, aşıların faydasını gördüm. Merak ettiniz bana da sordunuz 2 çin aşısı. 1 tanede Biontech aşısı vuruldum. Biontech vurulduktan 20 gün sonra koronavirüsü ekibimle beraber covid 19 olduk. Aşılar nedeniyle ayakta atlatacak kadar durumu sizlerle paylaşmak için bugün karşınızdayım.”

VAKALARDA AĞUSTOS ORTASI 40-50 BİNLERE ULAŞACAĞIZ

“Lütfen aşı olun!” diyerek sözlerine devam eden Başkan Helvacıoğlu canlı yayınına şöyle devam etti: "Bugün neden karşınızdayım lütfen aşımızı olun diye karşınızdayım. Aşılar beni öyle bir korudu ki ne boğaz ağrısı, ne ateşim oldu. Ateş ölçerim yanımda ateşim 36,7 geçmedi. Yine oksijen değerlerimi ölçüyorum. Oksijen değerlerinde 95-96 sıralarında seviyelerinde gitti. İstanbul'daki doktorumla Keşan'daki doktorumuz da irtibattaydım. Yani hastalık sürecimi aşıların vasıtasıyla ayakta atlattım. Koronavirüs olmama rağmen grip gibi geçiriyorum. Sadece üst solunum yollarında bir problem oldu. Sizlere şu mesajı vermek istiyorum: Çok hızlı vaka artışları başladı. Ağustos ortası olmaz, kıştaki gibi 40-50 binlere ulaşacağız gibi görünüyor. Delta varyantı çok hızlı yayılıyor. Kıymetli hemşerilerim çözüm aşı, tek çare, aşı, aşı, ağır vakaları ve ölümcül tabloyu önlediğini bilmenizi istiyorum. 

TÜRKİYE’DE AŞI SIRASI GELİP OLMAYAN 23 MİLYON KİŞİ VAR

Hasta olmasından 7 gün geçmesine rağmen sesinin iyi geldiğini vurgulayan Başkan Helvacıoğlu, aşı karşıtlarına şöyle seslendi: “Bakın sesim 7 gün olmasına rağmen sesim güzel kan tahlillerimi sabahleyin yaptırdım devlet hastanesinde. bu arada 3 gün hastanede yattım. Kendimi tedbir amaçlı korudum. Gribal enfeksiyon olmama rağmen o tür vakamı geçirmeme rağmen tedbiri elden bırakmadım çünkü acı tecrübelerimiz var. Keşan'da da Türkiye'de de genç yaşta tecrübelerimiz var. Bunları bunlar bize ders oldu, maskesiz, hijyen ortamında ve mesafe ortamında tekrar hayata inşallah negatif olunca başlayacağım. Şunu belirtmek istiyorum, aşı karşıtları var. Aşı karşıtları oluşmuş, anlaşılır gibi değil aşı olmak için çaba sarf edelim Türkiye'de 23 milyon aşı sırası gelmesine rağmen aşı olmayan var. En iyi aşı olan bölge, Trakya’da Edirne ve üstelik onun da içinde Keşan yatıyor. Ne olur aşımızı olalım, aşı olmak asla olmayı, ağır hasta olmayı engelliyor. Sevgili dostlarım entübe olmayı engelliyor, yoğun bakımı engelliyor. Tat alabiliyorum, ateşim çıkmadı, oksijen değerlerim düşmedi.”

KEŞAN’DA 105 BİN DOZ AŞI VURULDU

Aşılanmaya güzel başladığını ancak 1 Temmuz’dan sonra aşılamada düşüşler yaşandığı söyleyen Helvacıoğlu, canlı yayında Keşan’daki aşılama rakamları hakkında şu bilgileri verdi: “Keşan'da Türkiye’de de aşılamada nedense 1 Temmuz'dan sonra düşüşler başladı. Ne olur sıranız geldi ise aşı olmaya sizi davet ediyorum. Keşan'da 105 bin doz aşı vuruldu. Erikli-Yayla Saros Körfezi'ne de gelenler olduğunu düşünsek ciddi bir aşılama ilerlemesi var ama yetmiyor. Ben aşılanmaya karşı herkesi davet ediyorum. Ne olur kolları sıvayın hayatınız için, geleceğimiz için aşı olun. Aşı günü gelen tüm hemşerilerime aşı istasyonlarımız, hastanelerimiz açık lütfen gidip aşımızı olun diye tekrarlıyorum. Herkese tavsiye ediyorum çünkü yaşayan bir kardeşiniz olarak koronavirüs belasını illetini gerçekten hafif geçiriyorum ki yaşım 56 sıkıntılı olması gereken yaşlardan biri ama hafif geçirdiğimi söyleyebilirimi. Sadece baş ağrısı oldu. Burnum biraz tıkandı, boğaz ağrısı olmadı, tat kaybı olmadı. Sırt ağrım la eklem ağrılarım sadece çok hafif bir akşam yaşadım. İşte bu aşının eseri diye düşünüyorum.” 

OKULLARIMIZIN AÇILMASINI İSTİYORSAK GELİN AŞI OLALIM

Ekonomi açısından da aşı olmanın önemine değinen Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, canlı yayına şöyle devam etti: "Ekonomimizi düşünüyorsak, esnafımızı, işlerimizi düşünüyorsak Türkiye'nin geleceğini düşünüyorsak bu kış da kapanacaksak işimiz sakat, sevgili hemşerilerim bakın açık söylüyorum. Tek çare aşı. Eğer okullarımızın açılmasını istiyorsak çocuklarımızın iyi bir eğitim almasını istiyorsak, gelin aşı olmayanlara sesleniyorum, ne olur aşınızı olun”

KEŞAN BELEDİYESİ BU BAYRAM MÜTHİŞ ÇALIŞTI

Keşan Belediyesinin Kurban Bayramında çok çalıştını belirten Başkan Helvacıoğlu, Keşan Belediyesi personeline teşekkür ederek konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Ben evde istirahat etmeme rağmen başkan vekilim Nehir  Gergin kardeşim, başkan yardımcılarımın hepsi Yakup Balcı, Nurhan Uslu, Tahir Özçınar, Ali Ünal, Bülent Günsal, belediye personelimiz, birim amirlerimiz, müdürlerimiz, bu bayram müthiş çalıştılar. Keşan Belediyesini huzurlarınızda sizin adınıza tebrik ediyorum. Sizin adınıza bütün çalışanlarına teşekkür ediyorum. Müjdeli haberimizden biri de Erikli için. Bu bayram Erikli, iki bayram yaşadı. Bayram iki çifte bayram yaşadı. Erikli’ye su geldi. Son dakika da olsak sözümüzü tuttuk. Gerçekten Erikli için büyük bir proje gerçekleştirdik. Erikli’de şu anda hala sular kısmi bulanık akıyor. Bir hafta sonra içilebilir derecede Erikli Sahili’nin suyu olacak. Mücavir alanlarımız dahil Keşan merkezde bayram yoğunluğu yaşadık. yaklaşık. Mücavir alanlarımız ve Keşan çevremize 1.000.000 kişi girdisi oldu. 2 gece 3 gece konaklayan bir Saros hareketi oldu. Keşan ve erikli yaylada 200 bin kişilik bir yaşam gece yaşamı oluştu. Ekiplerimiz seferber oldu. Özellikle mücavir alanlarındaki ekiplerine teşekkür ederim.” 

HERKESİN SAĞLIĞI İYİ OLSUN, SAĞLICAKLA KALIN

Canlı yayının sonunda hastalığı sırasında hatırını soran herkese minnettar olduğunu söyleyen Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, canlı yayının şu ifadelerle bitirdi: “Adını sayamadığım binlerce kişi geçmiş olsun dileklerinde bulundular. Hasta olmama rağmen koşarak telefonlarını açtım ama çok iyi olduğumu söylemek istiyorum. Hepinizden Allah razı olsun. Allah sizlere de sağlık ve saatli günler nasip etsin. Her birinizi saygı ve sevgi hürmetle selamlamadan önce tekrarlıyorum, aşımızı olun. Herkese hayırlı günler, hayırlı pazarlar yarın içinde. İyi bir hafta diliyorum. Son dileğim de herkesin sağlığı iyi olsun, sağlıcakla kalın.”