SONGÜL KONAR

Keşan Lisesi Bahçesinde gerçekleşen Nikah törenine, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Keşan Belediye Başkanı Vekili Nehir Gergin, Başkan Yardımcıları Nuran Uslu ile Tahir Özçınar, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, İl Genel Meclisinin AK Partili Üyesi İsmail Keleş, Kader ve Ertuğrul çiftinin yakınları katıldı.

Tören öncesi konuşan Damat Ertuğrul Katı, “Bu mutlu günümüzde aramızda bulunan herkese ve şahidimiz milletvekilimiz Sayın Fatma Aksal’a da hoş geldiniz diyorum. Nikâh için başvuru yaptığımız gün belediyeye gittiğimizde bizim bir talebimiz vardı. Nikâhımızı Belediye Başkanımız Mustafa Helvacıoğlu’nun kıymasını istedik. Kendisine geçmiş olsun diyor ve biran önce aramıza dönmesini bekliyoruz. Şu anda kendisi yanımızda olamadı ama biz ona bir sürpriz yapalım ve yanına gelelim dedik. En azından kendisini de hastalığından dolayı motive etmiş oluruz dedik. Başkanımız sağ olsun desteğini esirgemedi. Bu mutlu günümüzde bizleri kırmadı” dedi.

Daha sonra evinin balkonundan söz alan Helvacıoğlu, önceki günlerde belediyeye gelen çiftin nikahlarını kendisinin kıymasını istediklerini belirterek “Kıymetli hemşehrilerim, değerli katılımcılar, çok değerli çiftimiz Kader ve Ertuğrul nikahlarını benim kıymamı istediler, koronavirüs engel değildir dedik ve çiftimizin taleplerini bugün yerine getirmek için bir aradayız. Sevginin her engeli aşacağının kanıtı olan bu nikahı sizlerin şahitliği ile gerçekleştireceğiz. Bugün değerli çiftimiz ve siz kıymetli misafirlerimiz ile iyi günde olduğu gibi kötü günde de bir aradayız. Ben genç çiftimize de bu temennide bulunmak istiyorum: sürdürülebilir bir evlilik karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörüye bağlıdır. İyi günlerinizde olduğu gibi kötü ve sıkıntılı günlerinizde de sevgi ve saygı çerçevesinde birbirinize destek olmalısınız. Şimdi Kader ve Ertuğrul’un heyecanlarına ortak olan nikah akdine geçelim” ifadelerini kullandı ve genç çiftin ve şahitlerin de olurunu alarak çiftin nikahını kıydı.

Genç çiftin nikah cüzdanını Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu adına AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal gelin Kader Çakır Katı’ ya teslim ederek çifti kutladı.