AYGÜL KONAR

17–18 Temmuz 2021 tarihlerinde gerçekleştirilen eğitim ile ilgili bilgi veren KEDAK Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Yumuşak, pandemi nedeniyle uzun bir süre ara verilen eğitimlere yeniden başladıklarını ifade etti.
Daha önce arazi arama kurtarma, ip ve enkaz arama kurtarma eğitimlerinin yapıldığını söyleyen Gökhan Yumuşak“Eğitimlerimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Unutmayalım ki, deprem ne zaman nerede ne şekilde olacağı belli olmayan bir doğa olayıdır. Önceden hazırlıklı olmak hayat kurtarır” dedi.

“GÖNÜLLÜLERİMİZİ BEKLİYORUZ”

Gökhan Yumuşak sözlerine şöyle devam etti: “Sizlerin de bildiği üzere Keşan bir deprem bölgesi. Sadece deprem değil olası bir doğal afette profesyonel ekiplerin olay yerine gelmesi birkaç saati bulur. Bu düşünceyle yaralılara ilk müdahaleyi ve gereken arama kurtarma çalışmalarını afetten kurtulan kişiler yani o bölgede bulunan vatandaşlar yapmak zorunda kalırlar. Bu sebeple kurtarma çalışmalarına katılacak kişilerin hayati öneme sahip bazı basit bilgileri edinmiş olması, gerek kendisi açısından gerekse kurtarılmayı bekleyen kişiler açısından önemlidir. Eğitimlere katılmak sizin, ailenizin ve çevrenizdekilerin hayatta kalmalarına yardımcı olur.”

Eğitim Tatbikatı’nın Keşan–Edirne karayolu üzerinde bulunan eski askeri alanda yapıldığını söyleyen Gökhan Yumuşak“Eğitimlerimiz saat 17.30’da başladı. Senaryo gereği enkaz altında kalan kazazedelerin neler yapılarak tespit edileceği, nasıl kurtarılacağı konularında gece ve gündüz eğitimler verilecek. Eğitimlerimize ister aktif olarak isterseniz gözlemci olarak da katılabilirsiniz” dedi.