SONGÜL KONAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan “2.100 Günlük İcraat Programı"nda yer alan köylere "Millet Konakları" yapılmasıyla ilgili olarak, kısa bir süre önce Keşan Kaymakamlığı'nda, Keşan'ın 20 köyüne "Millet Konakları" yapılması için yapılan toplantıda yer konusu görüşülmüştü. Muhtarların birçoğunun, köylerdeki atıl durumda bulunan köy okullarını göstermesi, ancak bu alanlarda şerh bulunması nedeniyle olumsuz karşılanabilecek olmasının ele alındığı toplantı sonrasında konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Kemik, toplantıda, projeyi gerçekleştirecek olan İller Bankası yetkilileri ile görüştüklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan “2.100 Günlük İcraat Programı"nda yer alan ve içerisinde okuma odaları gibi birçok sosyal alanların bulunacağı "Millet Konakları" projesinde Keşan için prosedürü aşamadıklarını ifade eden Abdullah Kemik, "Köylerde, bu projelere en uygun yerler, ilkokullara tahsis edilen yerlerdir. Fakat bunların üzerinde de Milli Eğitim’in şerhi bulunuyor. Üzerlerindeki Milli Eğitim şerhi kaldırılmadan, Millet Konakları ile ilgili işlem yapamayız." dedi.

“ŞERH VAR DEYİP OLMAYACAKSA ZATEN BU PROJE OLMAZ”

Köylerdeki atıl durumunda bulunan okul binalarının, okul olarak yeniden faaliyete geçme şansının olmadığını ifade eden Kemik, "Oralar zaten artık okul olamaz. Çünkü köylerde en fazla 7-8 öğrenci var. Bu yerler yapılacaksa, köylerdeki okul binaları, bu konuda en uygun arsa ve binalardır. Tüm muhtarların ve halkın ortak görüşü kesinlikle bu okul binalarıdır. Yapılmayacaksa da zaten köy bu boş araziyi neden tutsun? Şerh var deyip olmayacaksa zaten bu proje olmaz. Arsaların tapuları muhtarlıklarda. Fakat kullanım izinleri milli eğitimde. Muhtarlıkların malı da sonuçta halkın malı. İlerleyen zamanlarda okul gelecekse yine gelir. Bu konu ayrıca konuşulur. Ancak şimdi hem okul yok, binalar da hala milli eğitimin sorumluluğunda. Bu konuya bir çözüm bulunmalı." diye konuştu.