AYGÜL KONAR

Kent Konseyi Yürütme Kurulu yaptığı çağrıda, “Bugün yoğun bakımlarda yatanların %85’i aşısız. Hasta olanların % 80’i aşısız. Ağır hastaların % 90’ı aşısız” ifadelerini vurguladı.

Tüm vatandaşları koronavirüs aşısı olmaya davet eden Keşan Kent Konseyi, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere dikkat çekti: “İnsanoğlu fanidir. Bu nedenle güzel olanı tüm sevdiklerimiz ile birlikte sağlıklı yaşamamızdır. Korona pandemisi Dünya insanlığının belası durumuna gelmiştir. Bu beladan korunmanın ve kurtulmanın tek yolunun aşı olduğu hem bilimsel, hem de pratik anlamda kanıtlanmıştır. Nasıl olsa öleceğiz bahanesi veya bilime düşman kafalar tarafından üretilmiş safsatalar gerekçe yapılarak aşı olmamak anlaşılır değildir. Evet, hepimiz öleceğiz ama bir sevdiklerimizin elini tutarak, helallik alarak ölmek var. Bir de yoğun bakım ünitelerinde sevdiklerimizden uzak koronadan boğularak ölmek. Bu ölümlerde sevdiklerimiz cenazemizi bile uzaktan seyrediyor. Bunun için Haydi Keşan aşıya diyoruz. Tüm sevdiklerimizin aşılarını olması için her birimiz seferber olmalı ve sorumluluk almalıyız. Korona pandemisi toplumun her kesimini esir almış ve her geçen gün geleceğimizi karartmaya devam ediyor. Ocak ayının sonunda sağlık çalışanlarının aşılanmasıyla başlayan en etkili mücadele yöntemi bugünlerde hızını kaybetmiş durumda. Bugün yoğun bakımlarda yatanların %85’i aşısız. Hasta olanların % 80’i aşısız. Ağır hastaların % 90’ı aşısız. Aşı olduktan sonra virüse yakalanan insanlar hafif belirtilerle kısa sürede sağlığına kavuşabiliyor. Ocak ayından başlayarak 2 doz ve altı ay sonra birer doz daha aşı olan sağlık çalışanlarından hastalık ve ölüm haberleri gelmiyor. Bu aşının en riskli grupta nasıl koruduğunu gösteriyor.”

“SALGIN, TATİLLE BİRLİKTE KONTROLDEN ÇIKTI”

Pandemiden kurtulmanın, kısıtlamalara tekrar geri dönmemenin ve virüsü hayatımızdan çıkarmanın şu an en kesin yolunun aşılanmaktan geçti vurgulanan açıklamada şu cümlelere yer verildi:“Bugün toplumumuzun 18 yaş üstü aşı oranını % 80-85'e getirmeden salgının kontrol altına alındığını söylemek mümkün olmayacak. Okullar açılmadan önce orta okul ve liselerinde aşı takvimine alınacağını ve gençlerinde aşı programına dahil olacağını umuyoruz. Kısıtlamalar, tekrar gündemde. Salgın, tatille birlikte kontrolden çıktı. Önlemleri hiçe sayarak yakın ve dikkatsizce temaslar hastalığı tekrar yaymaya başladı. Korona hastalığının bugün net bir ilaç tedavisi yok. Kesin olan tek şey aşının insanları ağır hastalık ve yoğun bakıma yatışlardan %80 oranında koruduğudur. Pandemiden kurtulmanın, kısıtlamalara tekrar geri dönmemenin ve virüsü hayatımızdan çıkarmanın şu an en kesin yolu aşılanmaktan geçiyor. Binlerce sağlık çalışanı topluma örnek olmak ve korunmak için aylar önce kollarını aşı için uzattı. Şimdi sıra bizde.Haydi Keşan hep birlikte sağlıklı günler için aşı olmaya!”