MEHMET AYTAÇ

Keşan Belediyesi tarafından yapılan Kent Müzesi restorasyon ihalesinin imza töreni dün gerçekleştirildi.

Kent Müzesi Bahçesi’nde yapılan imza töreninde Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, şunları söyledi: “Bugün, heyecan ile beklediğimiz bir günü yaşıyoruz. Yine Keşan için gurur verici bir anı yaşamak için huzurlarınızdayız. Keşan’ımızın 100. yılı olan 19 Kasım 2022’de hizmete açmayı planladığımız Keşan Kent Müzemizin restorasyon çalışmaları için bugün düğmeye basacağız. Restarosyan çalışmaları için bugün düğmeye basıyoruz. 1 yıl sürecek çalışmalar. Bu gördüğünüz binalar sayı olarak az Keşan’da, gözümüzün nuru olacak çok da şık duracak. Gece aydınlatmamız bile müthiş olacak. Bu bahçeyi anlatamayacağımız kadar güzel bahçesi olacak. Hastane Caddemiz ona keza içindeki 100 yılı anlatan müze çalışmalarıyla önümüzdeki yıla hazır etmeye çalışacağız. Teknik bir arıza teknik bir zaman kaybı olmazsa inşallah zamanında bitecek.  2019 Aralık ayında kent müzesi olarak kullanılması için Keşan Belediyesi’ne tahsisi ile süreç başladı. Burayı da 3 Milyon TL’ye ihale ettik. Adım adım projeyi götürdükçe bize desteklerini esirgemiyorlar siyasi büyüklerimiz Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, Edirne Valimiz bu konuda dün de görüştüm. Bu konuda yol yapımı sokak iyileştirilmesinde bize verdiği beraberlik mesajı çok güçlüydü. 1 yıl içerisinde inşallah Hastane Cadde’sini de kafeler bölgesi, trafiğe kapalı bir bölge olarak da Hastane Caddesi’ni içinden travmay geçen güzel nostaljik bir caddemiz olacak. Turizm Bakanımız bu projeyi çok beğendi. Kendisi de bu müzenin kazandırılması için talimatlarını verdi. Sonrasında bir yıllık süreçte 100’lerce envanteri müzemize kazandırdık. Bu envanterlerimize gözümüzün nur gibi bakıyoruz. Geçmiş dönemde her biriniz eskidi diye çöpe atardık kenara koyardık. Şimdi bir fotoğrafı bile alıp saklıyoruz büyütüyoruz. Bakın resim sergisi niteliğinde geçmişi anıyoruz. Tabi envanter kazandırmanın dışında da bir çok  çalışma gerçekleştirildi. Gururla ifade etmek isterim ki; hayata geçireceğimiz Kent Müzemiz, Keşan’ımızı çok farklı bir alana taşıyacak. Keşan’ımızın kültür hayatına büyük katkıda bulunacak. Biz de bu anlamda; Keşan’ımızın 100’lerce yıllık birikimini en modern imkânlarla sağlayacağız. Son dönemde; Keşan’ımızda yapılan tüm yeniliklere getirdiğimiz vizyonel anlayış Kent Müzemizde de devam edecek. Sadece bir müze olarak değil; sineması, anfi tiyatrosu, kütüphanesi, atölyeleri, otoparkı, yeşil alanları ve kafeteryalarıyla bir kültür kampüsü, bir çekim merkezi olacak. Bir zamanlar hayal diye geçiştirilen bu kıymetli çalışmaların asıl mimarları, bizlere bu desteği, enerjiyi ve çalışma azmini veren kıymetli vatandaşlarımızdır. Ben Keşan adına gururluyum, onurluyum, herkes adına, tüm gençlerimiz, çocuklarımız ve büyüklerimiz adına mutluyum.”

Konuşmanın ardından Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ile ihaleyi kazanan Bayramoğulları Restorasyon Ticaret Limited Şirketi adına Muhammet Bayram, hayırlı olması dilekleriyle karşılıklı olarak sözleşmeyi imzaladı.

İmza töreninin ardında Müze binasının eski fotoğrafları sergisi ve Kent Müzesi Sözlü Tarih çalışmalarının yer aldığı bir video sunumu da gerçekleştirildi.

Program, On Air Müzik Grubu’nun müzik dinletisi ile sona erdi.