HABER MERKEZİ

Keşan Kent Müzesi Koordinatörü Aslı Avcı, Görsel hafızayı canlandırarak geçmişi anlatmanın en etkili yolu olan eski fotoğraflar olduğunu belirterek Keşan’ın Fotoğraf Albümü’nü oluşturmak için çağrıda bulundu.

ORJİNAL FOTOĞRAFLAR İSTEYENLERE İADE EDİLİYOR

Keşan Kent Müzesi Koordinatörü Aslı Avcı, “Kent müzesinin temel amaçlarından olan kentlilik bilincini ve aidiyet duygusunu geliştirmek, geçmişi anlamaktan ve aktarmaktan geçiyor. Görsel hafızayı canlandırarak geçmişi anlatmanın en etkili yolu olan eski fotoğraflar, müze envanterimizin de en önemli parçalarını oluşturuyor. Keşan’ın fotoğraf albümü için siyah beyaz ya da renkli tüm eski fotoğraflarınızı müzemize bekliyoruz. Orijinal fotoğraflarınızın sizde kalmasını istiyorsanız, kopyasını aldıktan sonra size iade ediyoruz. Vesikalık fotoğraflarınızı da albüm çalışmamız için kabul ediyoruz” diyerek Keşan’ın Fotoğraf Albümü’nü oluşturmak için çağrıda bulundu.

FOTOĞRAFLARLA KENTİN TARİHİ ANLATILACAK

Avcı ayrıca, “Bayram törenleri, siyasilerin ve bürokratların Keşan ziyaretleri, düğünler, cemiyetler, okul gösterileri, panayırlar, spor müsabakaları gibi her biri sosyo kültürel hayatın yansıması olan fotoğraflarla kentin tarihini anlatmak; çocuklara ve gençlere yaşadıkları kentle ilgili hayal dünyasının kapılarını aralarken, yetişkinler için anıların tazelenmesi anlamına geliyor. Özellikle kentin cadde ve sokaklarında, meydanlarında, önemli yapılarında çekilmiş fotoğraflar yeni nesle yaşadıkları kentin geçmişini hediye ediyor” diyerek eski fotoğrafların kent hafızasındaki önemini vurguladı.

Keşan Kent Müzesi Koordinasyon Merkezi’ne 0284 714 00 08 ve 0535 589 31 37 numaralı telefonlardan ulaşılabiliyor.