BÜLENT SAYLAM

Keşan 22 set ekibi, dün düzenlediği basın toplantısıyla Keşan 22 Kaos Bir Semtin Hikayesi adlı diziyle ilgili bilgi verdi. Ekip adına konuşan Samet Can geçen sene kurgusunu yaparak tasarladıkları ve faaliyete geçirdikleri Keşan 22 adlı sosyal YouTube dizisinin çekimlerini pandemi dolayısıyla zor şartlar altında yaptıklarını belirterek, “Bu sezon yeni proje adıyla Keşan 22 Kaos Bir Semtin Hikayesi olarak adlandırıp, yeni kurgular, yeni senaryolar ile güçlendirerek hazırlıklara başladık. Öncelikle Edirne İl Turizm Müdürlüğümüze 3 aylık çekim izin dilekçesi göndererek, yapımcı sistemiyle tebliğ ettik. Edirne İl Turizm Müdürlüğümüzden Edirne Valiliği’ne giden 3 aylık çekim iznimiz, Sayın Edirne Valimiz Ekrem Canalp tarafından onaylanarak Keşan Kaymakamlığımıza gönderilmiştir. Tebligat elimize ulaştıktan sonra sayın ilçe emniyet müdürümüz ve sayın ilçe jandarma komutanımız ile toplantı gerçekleştirerek, gerekli bilgileri kendilerine arz ederek, gerekli desteklerin sağlanacağı hususunda bilgi alarak, teşekkürlerimizi ilettik. Sayın Belediye Başkanımız Mustafa Helvacıoğlu ile toplantı düzenledik. Bildirdik ve dinledik. Tüm resmi kurumlara verdiği desteklerden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

HALKIMIZDAN DESTEK BEKLİYORUZ

Biz Keşan 22 set ekibi olarak halkın kendilerini desteklemesini ve takip etmesini istediklerini ifade eden Can, “Çektiğimiz bu filmin altyapısı olarak gündemde olan ailelerimizi, çocuklarımızı ve ekonomimizi olumsuz yönde etkileyen tüm faktörleri göstererek, kesinlikle olmaması gerektiğini belirtiyoruz. Keşan 22 Kaos olarak adlandırdığımız projemizi sevip izleyen olacaktır, beğenmeyip olumsuz yorumlarda yapanlar olacaktır. Düşünce özgürlüğü kişinin kendi iradesidir. Biz Keşan 22 set ekibi olarak saygı duyar, sevgilerimizi sunarız. Halkımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ve unutmuyoruz ki biz gençler olarak ilerlediğimiz bu yolda mesafe kat edebilmemiz için halkın desteğine ihtiyacımız var. Unutmayalım ki halkımızın desteği olmadan mecliste milletvekili adayı olunmaz” diye konuştu.

10 ARALIK’A KADAR KEŞAN 22 YOUTUBE KANALIMIZDA YAYINDA OLACAK

Samet Can, toplamda 35 kişilik bir ekiple çalıştıklarını dile getirerek, “Çekimlerimiz zor şartlar altında gerçekleştiriliyor. Bu sene izinlerimizi aldık. Geçen sene pandemi dolayısıyla çekememiştik. Şimdi senaryolarımızı çekmeye başlayacağız. Şu an elimizde zaten 2 bölümümüz hazır. 10 Aralık’a kadar Keşan 22 YouTube kanalımızda yayında olacak” ifadelerini kullandı.

HAYAL ÜRÜNÜ DE OLSA YAŞANMIŞLIKLAR VAR

Yenimescit Mahallesi Muhtarı Fikret Kantar da, şunları söyledi: “13 yıldır çalıştırmakta olduğumuz parkımızda, Bir Semtin Hikayesi, 3 yıldan bu yana devam etmekte. Keşan 22 Bir Semtin Hikayesi’nin markalaştırılmasına da ben karşı çıkmadım, onay verdim. Parkın ismi de Keşan 22 Bir Semtin Hikayesi Muhtarın Yeri olarak verilmiş oldu. Bende kardeşlerime bu ismi verdiklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Herkesi de Bir Semtin Hikayesi’ni seyretmeye davet ediyorum. Mahallemizde her ne kadar hayal ürünü de olsa yaşanmışlıklar var. Gerçeklerden kaçmamak gerekir. Ama biz bunları ironi olarak canlandırıyoruz. Herkesin bilgisi olsun diye”

Dizinin bu sezonunda çocuk istismarı ve kadına şiddet temasının işleneceği bildirildi.