HABER MERKEZİ

Açıldığı günden beri yüzlerce kişiye sıcak yemek ulaştıran Keşan Aşevi, Edirne Valilisi Ekrem Canalp’in de katılımıyla, hem paydaşlarını hem de Keşan’daki protokol üyelerini ağırladı.

Keşanspor Düğün Salonu’nda verilen iftara, Vali Canalp’in yanı sıra Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Sesli, Kızılay yetkilileri, siyasi parti temsilcileri, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ile Keşan Ticaret Borsası yöneticileri, esnaf odaları başkanları, muhtarlar, daire amirleri ve bazı vatandaşlar katıldı. Semazen gösterisinin de yapıldığı iftarda konuşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, salonda bulunan herkesin aşevinde tuzu olduğunu dile getirdi ve Aşevi’ne destek verenler ile iftara katılanlara teşekkür etti.

Helvacıoğlu daha sonra sözü Edirne Valilisi Ekrem Canalp’e bıraktı.

Edirne’de, sadece ilçe ve beldelerde değil köylerdeki ihtiyaç sahiplerine de ulaşabilen 6 yeni aş evi kurduklarını ifade eden Canalp“Keşan’daki aşevine, diğer ilçelere nazaran katılım çok daha zengin oldu. Keşan’ımızda KİSEV’imiz de aşevine ortak oldu ve dolayısıyla il genelinde Keşan en fazla katılımlı aşevi olarak tarihe geçti. Bundan dolayı Keşanlılara da içten teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Bu dünyada yapılacak en güzel yatırımın bir yetimin başını okşamak ve bir açı doyurmak olduğunu vurgulayan Canalp, aşevine katkı sağlayan herkese teşekkür etti. İftar programı, çay ikramıyla devam etti.