MEHMET AYTAÇ

Soyunma odalarının yapılması için Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 26 Ekim 2021 Salı günü 14.00’te ihale düzenlenecek.

İhale ilanının 9 Ekim 2021 tarihinde Basın İlan Kurumu tarafından sadece Edirne merkezde yayın yapan bir gazetede yayınlanması ise soru işaretlerine neden oldu.

STADIN BİTİRİLMEMESİ HABER OLMUŞTU

Aynı tarihte (9 Ekim) ise Medya Keşan Gazetesi, 13 Eylül’de bitmesi gereken stat yenileme işinin tamamlanamadığını manşetinden duyurmuş, sadece tribün kısmının yapıldığı ve sporcuların sahaya çıkış koridorları ile soyunma odaları olmadığına dikkat çekmişti. Bu haberlerin ardından Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve beraberindeki heyet, Ankara’da Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu’yu ziyaret ederek taleplerde bulunmuştu.

SOYUNMA ODALARI NEDEN AYRI İHALE EDİLİYOR?

4 milyon 12 bin TL’ye mal olan ve halen birçok eksiği bulunan Keşan Atatürk Stadı yenileme çalışmalarında soyunma odalarının neden ayrıca ihale edileceği merak konusu olurken, ihalenin Keşan gazetelerinde yayınlanmaması da dikkat çekti. Denetimi Keşan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yetkisinde olan stadın yenileme işi için girişe asılan tabelada ise sentetik yüzeyli atletizm pisti, doğal ve sentetik futbol sahaları, portatif tribün, akrilik zeminli tenis kortu, basketbol sahaları yapım işi olarak yazılmıştı. Soyunma odalarının neden ayrıca ihale edileceği ve Keşan Belediyesi’nin işi verdiği yüklenici firmayla yapılan sözleşmede bu odaların yer alıp almadığı merak konusu oldu.

NEHİR GERGİN YÜKLENİCİ FİRMAYI SAVUNDU

Öte yandan Keşanspor Başkanı ve AK Parti Keşan Belediye Meclis Üyesi Nehir Gergin ise geçtiğimiz gün bir internet sitesine verdiği röportajda, stadın yapımının pandemi nedeniyle geciktiğini açıklayarak; “Ekap üzerinden ihaleye çıkan işler bunlar. İhaleyi alan müteahhitlik firmasını evveliyattan tanıma imkânınız yok. Biz de tanımıyorduk. Kendileri aslında iyi çalışmalar yaptılar, hızlı gittiler. Fakat pandemide bazı dönemlerdeki sokağa çıkma yasakları, bazı fabrikaların bazı üretim kanallarının aksaması nedeniyle tedarikte bir sıkıntı yaşadıklarını söylediler. İşçileri buraya getirip götürmede sıkıntı yaşadıklarını söylediler. Mücbir bir sebep doğdu. Hukuki hakları, mücbir sebep durumunu kullandılar, hukuki haklarını değerlendirdiler ve süre uzatımına gittiler. Zaten ihale kanununda da bu imkân onlara sunulmuş durumda. Süre uzatım haklarını kullandılar. Onlara saygı duymaktan başka bir çaremiz yok. Şu anda sürenin uzatılmış haliyle 17 Aralık teslimat tarihi. Bu tarih itibariyle işi bize teslim etmek durumundalar. Tabi bir 20 gün de ön kabul süresi var. Tüm incelemeleri yaptıktan sonra biz burayı teslim aldık diyoruz. Ocak’ın ortalarına doğru tahminimce her şeyiyle tamamlanır” şeklinde konuştu.

Gergin, açıklamalarının devamında sentetik sahanın arkasında bulunan alana soyunma odası inşaatı yapılacağını söyleyerek; “Ayın 26’sı itibariyle burası Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü üzerinden ihaleye çıkıyor. Çelik konstrüksiyon bir yapı. 30 gün teslimat süresi veriyorlar. Stadın şu andaki müteahhidinin teslim tarihine yetişecek bir yapı. Soyunma odası ve tuvalet problemimizi böyle çözmüş olacağız” dedi.

Gergin, stat yenileme işi ile soyunma odaları yapım işinin neden ayrı ayrı ihale edildiği konusunda ise bilgi vermedi.

KEŞAN BELEDİYESİ “HEYECAN VERİCİ PROJE” OLARAK DUYURMUŞTU

Stadın yenileme işi ihalesini kazanan firma yetkilisi ile 1 Ekim 2020’de sözleşme imzalanmış ve Keşan Belediyesi’nin sitesinde bu duyuru; “Keşan Belediyesi’nin heyecan verici projesi” olarak lanse edilmişti. Sözleşme töreninde konuşan Helvacıoğlu, yenileme işi için “Heyecan verici bir projemizin daha yapım sözleşmesini imzalamak üzere siz değerli halkımızın karşısındayız. Göreve gelirken en büyük hedeflerimizden biri Keşan’ımızı sporla anılır bir kent haline getirmekti. Öncelikle gençlerimize bu sözü vermiştik. Hayata geçireceğimiz farklı projelerle sporun her alanında bir gelişme dönemine girdik. Daha önce müjdelerini sizlerle paylaştığımız, yarı olimpik yüzme havuzumuz ve 11 semt sahamızdan sonra şimdi de stat yenileme çalışmalarımıza başlıyoruz. Stadyum yenileme, olimpik yüzme havuzu ve 11 semt sahamız ile birlikte sadece bu yıl yaklaşık 15 milyon TL’lik yatırımı Keşan’ımıza kazandırmış olacağız” şeklinde konuşmuştu.