MEHMET AYTAÇ-HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Denetleme sorumluluğu Keşan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nde olan Keşan Atatürk Stadyum’u yenileme çalışmaları, 19 Ekim 2020 tarihinde başladı ve sözleşmeye göre 13 Eylül 2021’de tamamlanması gerekiyordu.

Ancak yapılan incelemelerde projede konu edilen birçok alanın henüz bitirilmediği veya hiç başlanmadığı gözlendi.

Yüklenici firmayla 5 Ekim 2020 tarihinde imzalanan sözleşmeye göre projede sentetik yüzeyli atletizm pisti, doğal ve sentetik futbol sahaları, portatif tribün, akrilik zeminli tenis kortu ve basketbol sahaları yer alıyordu. Projenin dün itibariyle, sözleşme bitim tarihinin bir hayli gerisinde kaldığı ve sadece portatif tribünlerin yapıldığı görüldü.

4 milyon 12 bin TL’ye mal olan projede ayrıca sporcuların sahaya giriş bölümlerinin ve soyunma odalarının olmadığı da dikkat çekti.

HELVACIOĞLU VE AK, PROTOKOL İMZALAMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak tarafından Atatürk Stadı ve spor tesislerinin kullanım hakkının belediyeye bedelsiz devri konusunda protokol yenilenmişti.

Protokol töreni sırasında konuşan Helvacıoğlu, standın yenilendiğini söylemiş ancak ne Helvacıoğlu ne de Selim Ak, projenin neden sözleşme bitiş tarihine yetişmediğini açıklamamışlardı.