MEHMET AYTAÇ

Keşan Atatürk Stadı’nın çevre düzenlemesi yapım işi adı altında Keşan Belediyesi tarafından açılan ihale ilanı yerel gazetelerde yayınlandı.

İŞ SÜRESİ 120 GÜN

İlk ihale süresinin üzerinden 8 ay geçmesine rağmen halen bir çok eksiği ve hatalı işleri bulunan stat için yayınlanan ihale; “5500 m2 beton imalatı tamamlanmış yüzeye baskı beton yapılması, 650 m3 beton santralinde üretilen veya satın alınan ve beton pompasıyla basılan C30/37 basın dayanım sınıfında, gri renkte, normal hazır beton dökülmesi (beton nakli dahil) ve diğer işler” şeklinde ilan edildi.

14 Haziran 2022 Salı günü 11:00’de yapılacak ihalede işin süresinin, yer tesliminden itibaren 120 gün olduğu görüldü.

4 MİLYON TL’YE İHALE EDİLMİŞTİ

Keşan Atatürk Stadı yenileme işi için açılan ilk ihalede sözleşme bedeli 4 milyon 12 bin 12 TL olarak açıklanmıştı. Çevre düzenleme işinin, ilk işe başlama tarihi olan 19 Ekim 2020 tarihinden bu yana Türkiye’de inşaat maliyetlerinde yaşanan aşırı artışlarla birlikte ne kadara mâl olacağı da merak konusu oldu. Spor Toto tarafından finanse edilen yenileme işinin bundan sonraki kısımlarının ise Keşan Belediyesi bütçesiyle mi yapılacağı sorusu gündeme geldi.

DAHA KAÇ İHALE VAR?

Soyunma odaları da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından sonradan ihale edilen Keşan Atatürk Stadı’nın yenileme işinde bununla birlikte toplam 3 ihale açılmış oldu. İlk ihaleyi kazanan müteahhit firmanın işi terk ettiği öğrenilirken, denetçi durumunki Keşan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün, işi teslim alıp almadığı ve Keşan Belediyesi’nin bu işlerden zararının olup olmadığı da halen açıklanmadı.

Zemini kullanılamaz durumda olan, tribünleri hatalı yapılan, basketbol sahası ile tenis kortu eksik bırakılan ve birçok ağacın kesildiği Keşan Atatürk Stadı’nda tüm bu işlemler bitmeden neden çevre düzenlemesine geçileceği de yanıt bekleyen diğer sorular arasında yerini aldı. Geriye kalan tüm diğer işler için de ayrı ayrı ihale mi açılacağı ve bu işlerin bedellerinin hangi kurumlar tarafından ödeneceği merak ediliyor.