HABER MERKEZİ

Keşan’da faaliyet gösteren minibüs kooperatiflerinin zam taleplerine ilişkin kararların görüşüleceği toplantı, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu başkanlığında saat 11.00’de başlayacak.

MECLİS KARARI OLMADAN ZAM YAPILDI

Haziran ayı meclis toplantısında görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen zam talebiyle ilgili 7 Temmuz’da yapılacak Meclis Toplantısı kararını beklemeden şehir içi minibüs ücretlerine 20 Haziran’dan itibaren zam uygulamaya başlayan S.S. 25 No.lu Şehir İçi Keşan Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin kanunsuz uygulaması karşısında meclis üyelerinin nasıl bir tavır takınacağı ise merak konusu oldu.

DAHA ÖNCE DE AYNISI YAŞANDI

Kooperatif yönetimi, artan akaryakıt maliyetleri nedeniyle Keşan Belediye Meclisi’nden şehir içi minibüs ücret tariflerine zam yapılmasını istemiş ancak henüz karar çıkmadan geçtiğimiz pazartesiden itibaren zamları uygulamaya başlamıştı.

Kooperatif yönetimi, 2 Aralık 2021’de alınan Belediye Meclisi kararına göre 1 Ocak 2022’den itibaren uygulanmaya başlaması gereken zamlı tarife için söz konusu tarihi beklememiş ve 9 Aralık’ta uygulamaya geçmişti.

TOPLANTI GÜNDEM MADDELERİ:

1) Mülkiyeti belediyeye ait olan 1319 ada 1 parselde kayıtlı taşınmazın Ortaöğretim Alanı olarak Milli Eğitim Bakanlığına 25 yıllığına ücretsiz olarak tahsis edilmesinin meclisçe ele alınması.

2) S.S. 25 No.lu Şehir İçi Keşan Mot. Taş. Kooperatifi ve S.S. 129 No.lu Paşayiğit Taş. Kooperatifi şehir içi ulaşım zam taleplerine ait Plan ve Bütçe Komisyon raporunun meclisçe ele alınması. 

3) Belediyeye dilekçe ile başvuruda bulunan S.S. 99 Nolu Öz İzzetiye Mot. Taş. Koop.`nin şehir içi ulaşım zam taleplerinin meclisçe ele alınması.