HABER MERKEZİ

Saat 15.00’te başlayacak ve Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yapılacak toplantı Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu başkanlığında gerçekleştirilecek. 

Covid-19 hastalığının ülkemizde ve tüm dünyada etkisini halen sürdürmeye devam etmesi nedeniyle pandemi tedbirleri kapsamında toplantı salonuna seyirci kabul edilmeyecek.

Meclis toplantısı Keşan Belediyesi’nin sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayınlanacak.

Toplantıda görüşülüp karar bağlanacak maddeler şöyle; 

Gündem Maddeleri:

1- Belediyemizde İstihdam Edilen Sözleşmeli Personelin Çalıştırılması Ve Ücretlerinin Tespit Edilmesi hususunun görüşülerek karara bağlanması.

2- Mevcut Pazar yerimizin üstünün kapatılması, sokaklarda tezgah açan özellikle giyim sektöründeki pazarcı esnafımıza ve Keşan Pazarına çözüm olmayacağı düşüncesiyle, Eski İtfaiye alanında kapalı bir giyim pazarı oluşturmak ve mevcut Pazar yerimizin üstünün kapatılmasına kaynak yaratmak amacıyla, yapılacak yeni yatırımların ve yatırım kaynakları hususunun Meclisimiz tarafından görüşülerek karara bağlanması.

3- Keşan’ımız için önemli bir vizyon ve cazibe kaynağı olacak olan “Cumhuriyet Meydanı” ile ilgili geçmiş ve bugünkü proje örneklerinin incelenmesi, yeni projeler oluşturulması, kaynak üretilmesi ve uygulamaya geçilmesi hususunun Meclisçe görüşülerek karara bağlanması.

4- Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ile Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti Grup Sözcüleri tarafından salgın süresince olumsuz etkilenen meslek gruplarına yönelik destek paketini içeren önergelere ait Plan ve Bütçe Komisyon Raporunun görüşülerek karara bağlanması.

5- Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, İlçemizde çevre kirliliğinin giderilmesinde kullanılmak üzere Çöp Toplama Aracı Alımı için yapılan 620.000,00 TL’si yardımın kabul edilmesi ve Araç alımı için Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’na yetki verilmesinin görüşülerek karara bağlanması.

6- Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, İlçemizde çevre kirliliğinin giderilmesi amacıyla Galvanizli Çöp Konteyneri alımı için yapılan 200.000,00 TL’si yardımın kabul edilmesi ve Konteyner alımı için Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’na yetki verilmesinin görüşülerek karara bağlanması.

7- İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Belediyemiz hizmetlerinde kullanılmak üzere hibe edilen 1 adet aracın kabulü ve resmi işlemlerinin yapılması için Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu veya görevlendireceği bir personele yetki verilmesi hususunun görüşülerek karara bağlanması.

8- Mülkiyeti Belediyemize ait olan ilçe sınırlarımız içinde bulunan 37 adet taşınmazın 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’na göre 10 yıla kadar kiralama ihalesine çıkartılması yetkisinin Belediye Encümenine verilmesi hususunun görüşülerek karara bağlanması.

9- Belediyemizin Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün bütçesindeki 06.5.7.90 gider kodlu kalemine 4.000.000,00.-TL (Dört milyon Türk Lirası) Mahalli İdareler Bütçe Muhasebe Yönetmeliğinin                 37. Maddesine istinaden ek ödenek yapılması hususunun görüşülerek karara bağlanması.

10- Sınırlı Sayılı 25 Nolu Şehir içi Minibüs Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifinin şehir içi hatlarda indi-bindi ücret tarifesi talebinin görüşülerek karara bağlanması.

11- İlçemizin Yukarı Zaferiye Mahallesi, Paşayiğit Caddesinde bulunan 1268 ada, 17 nolu parsel onaylı imar planlarında “Resmi Kurum Alanı”nda kalmakta olup, parsel bazında “Plan Tadilatı” yapılması hususunda hazırlanan komisyon raporunun görüşülerek karara bağlanması.

12- 7221 Sayılı Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanunun 6.maddesi ile İmar Kanununun 8. Maddesine eklenen “İmar planlarında bina yükseklikleri yençok=serbest olarak belirtilemez.” hükmü gereği İlçemiz genelinde yençok=serbest nizamlı yapı adalarında “Plan Tadilatı Yapılması” hususunun görüşülerek karara bağlanması.

13- İlçemiz Büyük Cami Mah. Gökhan Sokağın İçkili Yerler Bölgesine alınması hususunun görüşülerek karara bağlanması.

14- Keşan Belediyesi Oto Galericiler Sitesi Yönetmeliğinin “Kapsam” başlıklı (c) bendinin yeniden düzenlenmesi hususunun görüşülerek karara bağlanması.

15- İlçemiz Merkezi ve Mücavir alan sınırlarında yer alan Mahallelere bağlı bazı Cadde, Sokak, Bulvar, Meydanların başlangıç-bitiş noktalarının Adres ve Numaralamaya İlişkin Yönetmeliğin 25.maddesine göre yeniden güncellenmesine ait komisyon raporunun görüşülerek karara bağlanması.

16- Belediyemiz iştiraki olan Keşan Kent Hizmetleri San.ve Tic.Ltd.Şti.ne Müdür atanması hususunun görüşülerek karara bağlanması.

17- Dilek ve Temenniler.