MEHMET AYTAÇ

Yukarı Zaferiye Mahallesi Turnabayırı Sokak’ta bulunan ve Tatlı Çeşme olarak bilinen çeşme, belediye tarafından restore edilerek halkın kullanımına açıldı.

“1 TL’YE 10 LİTRE İÇİLEBİLİR SU”

Tanıtım töreninde konuşan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, belediye olarak hayırlı bir iş için toplandıklarını belirterek; “Keşan’da güzel bir bilinç oluşuyor. Hep birlikte el ele vererek, bu güzel şehrin tarihine kültürüne güzel bir yazgı ilave ediyoruz. 11 mahalleye en az 11 tane hayır çeşmesi yapmak üzere çalışmalara başladık” dedi.

Keşan’ın tarihini ve kültürel mirasını gelecek nesillere aktarmak için çeşmelerin devamlılığını 11 mahallede yaşatmak istediklerini ifade eden Helvacıoğlu şunları kaydetti: “Geçmişe dair aklımızda, zihnimizde duygu dünyamızda kalanları tekrar ayağa kaldırmak için bu geleneği yaşatmak istiyoruz. Bugün geçmişi onlarca yıl önceye dayanan Yukarı Zaferiye Mahalle’mizde, adı Tatlı Çeşme olan ve yıllardır var olan çeşmemizi biz tekrar hayata geçirdik. Ama biz bu çeşmemizi onarırken bir anlam kattık bu çeşmemize. Yenilerken hem tarihi çeşmemizi koruyalım, hem de bu çeşmemiz bir hayra vesile olsun. Bu çeşmemizde 10 litre içilebilir su imkânı sağlıyoruz.”

“TOPLANAN PARARLARLA BURS VERİLECEK”

Helvacıoğlu, çeşmelerden elde edilecek gelirle ihtiyacı olan öğrencilere burs imkânı sağlanacağını ifade etti. Helvacıoğlu şunları söyledi: “Bu hayır çeşmelerinde alınan bu 1 liralar ne olacak? Vatandaşımızdan ‘parayla mı suyu satıyorsunuz’ diye tepki geldiğinde biz ne yapacağız? Evet, 1 liraya 10 litre içme suyunu veriyoruz. Bu parayı topladığımızda mahalle muhtarlarımızla birlikte burs sistemi kuruyoruz. Her mahallede 1 liraya alınan 10 litre su, bursa dönüşecek. Çocuklarımızın eğitimine katkı olacak. 10 liraya bakkaldan aldığımız suyu biz 1 liraya veriyoruz ve bunu da hayır işine dönüştürüyoruz.”

“HAYIR İŞLEMEK İSTEYEN VATANDAŞLAR ÇEŞME YAPTIRABİLİR”

Hayır işlemek isteyen vatandaşların, belediyenin de desteğiyle bu çeşmelerden yaptırabileceğini kaydeden Helvacıoğlu; “Bu hayır çeşmelerimizi hayır işlemek isteyen vatandaşlarımız yaptırmak isterse Belediye Başkan Yardımcımız Yakup Bey’e başvurabilirler. Bu çeşmeleri yaptırıp, adına rahmetli olmuş anne, baba ya da yakınlarının ismini veya firmalarının ismini yazdırabilirler. Bizler bu konuda da yardımcı oluyoruz. Ben mahalleme çeşme yaptırmak istiyorum diyenlerin de yanındayız. Mahallesinde hayır çeşmesi yaptırmak isteyen herkesi bu hayıra davet ediyorum. Hayırlara vesile olması için bu bir çağrıdır. Çeşmeler artıma sistemiyle donatıldı ve tahlilleri yapıldı. Su içilebilir niteliktedir ve mahalle halkımız sudan yararlanabilir” şeklinde konuştu.

Tatlı Çeşme’nin tanıtım törenine, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Balcı ve Yukarı Zaferiye Mahallesi Muhtarı Nedim İşlek, Ak Parti Keşan ilçe yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Yukarı Zaferiye Mahallesi Muhtarı İşlek de Keşan Belediyesi’ne Helvacıoğlu’na teşekkür ederek, vatandaşları çeşme yaptırmaya davet etti.

Daha sonra 1 TL karşılığında çeşmeden alınan 10 litre su, törene katılanlara ve vatandaşlara ikram edildi.