BÜLENT SAYLAM

BİZ SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ

Keşan Belediyesi’ne ait eski hizmet binasının girişinde derneğin hizmet verdiğini hatırlatan Aydemir, açıklamasına şöyle başladı: “Pandemi nedeniyle, belli bir süre kapalıydık. Dernek olarak, bugüne kadar belediyenin mülklerinde bulunduk. Bugüne kadar hiçbir zorluk yaşamadık. Derneğimizin bütçesi sınırlı olduğu için herhangi bir kira ücreti ödememiştik. Ancak, eski hizmet binasının yıkılacak olması nedeniyle, 60 gün içerisinde mevcut yerimizden çıkmamız isteniyor. Sayın belediye başkanımız, engelli dostu olduğunu ve bir takım söylemlerle engellilerin yanında olduğunu her platformda dile getiriyor. Ama tahliye emri gönderiliyor. Mevcut bina yıkılacaksa, bize başka bir yer gösterilmesi gerekiyor. Engelliler, gerekiyorsa çadır kurup orada faaliyetini sürdürmeye devam eder. Ama bu onların ayıbı olur. Tahliye günü geldiğinde, bizi oradan zorla mı çıkartacaklar yoksa çözüm üretip, bize yer mi göstereceksiniz! Eğer iş zora kaldığında biz sonuna kadar direneceğiz. İnsanların engelli dostu olup-olmadığı ortaya çıkacaktır.”

STK’LARA YARDIMCI OLMAK BELEDİYE BAŞKANININ GÖREVİDİR

STK(Sivil Toplum Kuruluş)’lara yardımcı olmanın belediye başkanının görevi olduğunu söyleyen Sedat Aydemir, sözlerini şöyle sürdürdü: Dernek olarak, yer gösterilmesi konusunda belediye başkanımıza birçok defa gittik. Bize yer göstermiyor. İhalesiz yer verilemeyeceğini bizlerle paylaşmıştı. Yer vermek için ihaleye çıkartacak ve bizler alacağız. Ancak, bizim parayla yer tutacak gücümüz yok. Ekonomik gücümüz olsa, zaten başka yerden kiralama yapardık. Sivil toplum kuruluşlarına yardımcı olmak belediye başkanının görevidir. Birçok şehirde, belediyeler kira, elektrik ve su gibi masrafları karşılıyor. Bizim derdimiz, elimizde bulunan yeri kaybetmemektir.”

ESNAF KOMŞULARIMIZ VE BİZ ENGELLİ DERNEĞİ OLARAK NE YAPACAĞIZ?

Aydemir, sözlerini şöyle tamamladı: “Mevcut binada sadece biz değil; bir çok esnafımızda faaliyet göstermektedir. Onlara da, tebligatlar gösterildiğini duyuyoruz. Şuanda piyasalarda bin 500-2 bin TL arasında kiralık işyeri bulmak imkansız. Pandemi sürecinde esnafın işleri zaten kötü durumda. Bir de buradan çıkartılırsak, gerek esnaf komşularımız gerekse biz engelli derneği olarak ne yapacağız? Bizim ekonomik gelirimiz olmadığı için gidebileceğimiz hiçbir yerimiz yok. Geçmiş dönem belediye başkanı Mehmet Özcan, pazaryerini yaparken yıkılan işyerlerinde faaliyet gösteren esnaflara geçici olarak yer göstermişti. En azından insanlar mağdur edilmemişti. Sayın belediye başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun yer göstermesini istiyoruz.”