Gün geçmiyor ki Keşan’ı ileriye taşıma konusunda belediye başkanından açıklama yapılmasın. Keşan’ı “mark kent” yapmak isteyen Helvacıoğlu’na sormak isterim.

Bir kentte yerleşim alanı içinde devasa depoların olması konusunda ne düşünür?

Yer Çamlıkent. Binlerce daire var. Oturan insanların sayısını düşünün. Depoların sağ tarafı Keşan Belediyesi’nin önemli birimleri. İlçe Tarım Müdürlüğü hizmet binaları. Sol tarafında konutlar. 

Söz konusu yağlı toğumlar depoları. Bunların kaldırılması konusunda CHP’li başkandan talebim başkasının toplu yeri orası gibi cevap almıştım. Tatmin etmeyen bir yaklaşımdı o günün ikliminde verilen cevap.

Şimdi sözüm tüm belediye meclis üyelerinedir. Lütfen bu konuda Çamlıkent’te yaşayanlara bir sorun. Depoların kaldırılmasını talep edecekler mi?

Yerleşim alanında kalan depoların kaldırılması pratikte mümkündür. Arsa takas edilebilir. Yeni katılan mahallelerimizde uygun alanlar olabilir mi?

Konu ile ilgili kurumla diyolağa girilerek görüşülmeli. Marka kentin içinde depo olmaz. Keşan dışında bir yer temin edilip şehir dışına çıkarılır. 

Ki çıkarılmalıdır. Gündemlerine girer mi Keşan’ı yönetenlerin ilerleyen süreçte göreceğiz. Yanılmak istemem ama sanmıyorum.

Şayet boşaltılırsa bu alan değerlendirilmeye çok uygun. Belediye kendisi projelerinden birini burada gerçekleştirebilir. Örneğin huzurevi. 

Hasat döneminde yoğun çalışmaların olduğu süreçlerde üreticinin malını teslim edeceği rahat bir ortam yaratır ilgili kurum. Eh birde ufacık önerim olsun. bu alana bir emekli evi yapılır. içinde emeklilerin rahatça oturabilecekleri bir ortam yaratılır. Okuma odaları, çay, kahve içecekleri salon. Çeşitli etkinlikleri yapabilecekleri bir salon. Bahçesinde kamelyalar. Bisiklet yolları. Yürüyüş yolları. Emeklilerin rahat nefes alabilecekleri yeşil bir alan. Keşan’da daha geniş hizmet alanlarına sahip bir emekli evine gereksinim vardır. 

Belediye başkan adaylarının Çamlıkent’te yaptıkları konuşmalarda bu konu hiç gündemlerine gelmedi. Ayni şekilde semt sakinlerinden bu konuda bir talepte. Bu duruma yorum getirmeyi onlara bırakıyorum. 

Keşan’ı marka kent yapmaktan dem vuran belediye başkanı Helvacıoğlu’nun konuya duyarlı yaklaşmasını bekliyorum. Sanırım belediye meclisinin gruplarında bu konuda ortak bir düşünceye sahip olurlar. Beklemek ve görmek…