KEŞAN BELEDİYESİ

Keşan Belediyesi Projesi Masası biriminde gerçekleştirilen toplantıya; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Tahir Özçınar, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Andaç Gedik ile proje masası ekibi katıldı.

HELVACIOĞLU: “KEŞAN’IMIZIN SOSYAL VE KÜLTÜREL YAPISINI PEKİŞTİRECEK YENİ BİR PROJE BAŞVURUMUZU YAPTIK”

Toplantıda ilk olarak söz alan Helvacıoğlu, Keşan’ın gelişimine yönelik birçok hibe fonlu projeyi hayata geçirdiklerini belirterek; “Bu anlamda hayata geçirdiğimiz proje masamız ile de bu anlayışımızı geliştirerek, hibe projelerini, Keşan’ımıza kazandırmaya devam ediyoruz. Proje ekibimiz; Keşan’ımızın gelişimine uygun yeni proje imkânlarını araştırarak, girişimlerde bulunuyor. Ulusal ve uluslararası hibe teklif çağrılarını takip ederek, uygun olan konulara yönelik proje hazırlıkları yapıyor. Bugün bu kapsamda; Keşan’ımızın sosyal ve kültürel yapısını pekiştirecek yeni bir proje başvurumuzu yaptık. Hollanda Krallığı Büyükelçiliği Destek Programı-Matra’ya önemli bir proje başvurusunda bulunduk. Matra; yani, sosyal dönüşüm ve insan hakları programına proje birimimiz tarafından önemli bir proje hazırlandı. Proje; dezavantajlı çocuklarımız ile onların dışındaki tüm çocuklarımızın kaynaşmalarını hedefliyor. Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte yürütmeyi planladığımız projenin toplam bütçesi 100 bin avro. Proje ile adrese dayalı eğitim sistemi ile açığa çıkan istemsiz ayrışmayı engellemeyi amaçlıyoruz. Bunun için projede; özellikle ilkokul ve ortaokul yaş gruplarındaki çocuklarımızın sanat, spor, kültürel ve eğitim alanlarında birlikte zaman geçirecekleri şekilde planlama yapıldı. Ayrıca dezavantajlı çocuklarımız ve aileleri için pedegojik destek ve görüşmeler de planlandı. Uygun alanlara ait okul veya okullarda sınıflar oluşturulması da projemizin içinde yer alıyor” dedi.

“11 MAHALLEMIZI DE DERT EDİNDİK”

Projenin öğrenciler ve belirli yaş sınırları içerisindeki çocuklar açısından çok önemli olduğunu ifade eden Helvacıoğlu, şunları söyledi: “Bir entegre proje. Çocuklarımızı sosyal anlamda geliştireceğiz. Dezavantajlı ailelerimizin çocuklarına destek olmazsak yarın başka olumsuzluklar ile karşılaşabiliriz. 11 mahallemiz de bizim vücudumuzun bir parçası. Herhangi bir mahallemizdeki sorun tüm vücudumuzu etkiler. Çözüm üretmek zorundayız. 11 mahallemizi de dert edindik. Proje ekibimize de çalışmalarından ötürü teşekkür ederim.”

SAZ: “PROJEMİZ HAYIRLI OLSUN”

Helvacıoğlu’nun ardından söz alan Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, projeye katkı veren Edirne Valisi Ekrem Canalp’e teşekkür ederek, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzde bir proje ekibimiz var idi ancak dışarıdan çalışmalar yürütüyordu. Sayın Valimiz Edirne’ye geldikten sonra okullarımızda ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzde istekli kişilerin isimlerini alarak, bir organizasyon gerçekleştirmemiz yönünde talimat vermişti. Bunun üzerinde okullarımızda bu işi yapabilecek arkadaşlarımızı seçtik ve ilçe milli eğitim müdürlüğümüzde proje ekibimizi oluşturduk. Ekibimiz her alanda projeler üretmeye çalışıyor. Keşan’da da en önemli paydaşlarımızdan birisi Keşan Belediye Başkanlığımız. Birçok alanda olduğu gibi bugün de çok önemli bir projede beraberiz. Bu proje ile dezavantajlı öğrencilerimiz ile onların dışındaki tüm çocuklar bir araya gelecek. Projemiz hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

AKAY: “İSTENİLEN ŞARTLARA KESİNLİKLE UYUMLU BİR PROJE”

Daha sonra konuşan Proje Sorumlusu Onur Akay, “Projemizde; eğitimden uzak kalan çocukları eğitime özendirmek, tüm kötü alışkanlıklardan uzak tutmak adına spor, kültür, sanata yönlendireceğiz. Dezavantajlı olan çocuklarımızın diğer çocuklardan hiçbir farkı yok. Bunu projemizde vurguluyoruz. Hollanda Krallığı Büyükelçiliği’ne başvurumuzu yaptık. İstenilen şartlara kesinlikle uyumlu bir proje” dedi.

“BIRÇOK PROJEYE BUNDAN SONRA DA KEŞAN BELEDiYESi OLARAK EV SAHİPLİĞİ YAPACAĞIZ”

Daha sonra yeniden söz alan Mustafa Helvacıoğlu, proje masasının 2 yıldır hizmete devam ettiğini kaydederek, sözlerini şöyle tamamladı: “Ekonomik ve sosyal ilişkileri geliştirmeye yönelik eğitim, kültür, sanat, teknoloji ve spor gibi alanlarda projeler üretmeye devam ediyoruz bu anlamda proje masamız akredite bir biçimde çalışmalarını sürdürecek. Kültür, turizm, spor ve sanatı içinde bulunduran birçok projeye bundan sonra da Keşan Belediyesi olarak ev sahipliği yapacağız. Keşan’ımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum."