HABER MERKEZİ

Saat 17.00 sıralarında Keşan Atatürk Stadyumu Kapalı Spor Salonu’nda başlayan açılış programına; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Türkiye Satranç Federasyonu Edirne Temsilcisi Umut Güney, Gençlik Spor İl Müdürü Selim Ak, Keşan İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Tekin ve kurum amirleri, sporcular ile aileleri katıldı.

8 FARKLI ÜLKEDEN 182 SPORCU KATILDI

Programda konuşan Umut Güney, şunları söyledi: “Türk satrancında önemli ve köklü bir yeri olan Keşan Belediyesi Uluslararası Açık Satranç Turnuvamızın 17.’sini gerçekleştirmenin mutluluğunu birlikte yaşıyoruz. Bu yıl turnuvamıza olan ilgi ve talep bizleri sevindirdi ve bir o kadar da heyecanlandırdı.  Turnuvamıza 8 farklı ülkeden 182 sporcu katılmıştır. Bunlardan 6’sı ünvanlı sporcudur. Ülkemizden ise 21 farklı ilden sporcu yarışacaktır. Turnuvamızı tekrar hayata geçiren ve her konuda desteklerini bizden esirgemeyen Keşan Belediye Başkanımız Mustafa Helvacıoğlu’na, Gençlik Spor İl Müdürümüzü Selim Ak’a, Federasyon Başkanımız Gülkız Tülay’a ve tüm paydaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.” Turnuva boyunca mücadele edecek tüm sporcularımıza başarılar diliyorum.”

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİLDİ

Daha sonra konuşan Selim Ak da, “Katılım çok güzel. Emeği geçen başta belediye başkanımız olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum. Sporun amacı gençleri kötü alışkanlıklardan korumak. Bugün burada gençleri geleceğe hazırlamak adına çok önemli bir adım atılıyor. Yarışmaya katılan sporcularımıza başarılar diliyorum.” dedi.

İLK HAMLE HELVACIOĞLU’NDAN

Ak’ın ardından Helvacıoğlu, turnuvaya 8 ülkeden 231 sporcunun başvurduğunu ve 182’snin kayıt olduğunu hatırlattı.

Keşan Belediyesi, Edirne Gençlik, Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğinde Keşan Belediyesi 17. Uluslararası Açık Satranç Turnuvasını başlatmak üzere bir arada olduklarını ifade eden Mustafa Helvacıoğlu, şunları söyledi: “Satranç ustalarının Keşan’ımızda olması bizlere mutluluk veriyor. Geçtiğimiz yıllarda turnuvanın düzenlenmesinde emeği olan geçmiş dönem başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Satrancın toplumda yaygınlaştırılmasını, zamanı öldürmek değil zamanı kendi gelişimi için değerlendirmeye yarayacak bu oyunun yaygınlaşmasını arzu ediyoruz. Satranç ile biz kendimize, hayatımıza önemli değerler kattığımızı bilerek bu oyunu oynamamız ve bunu da yaygınlaştırmamız gerektiğine inanıyoruz. Profesyonel satranç oyuncularımızı misafir ederken tüm sporseverleri turnuvamıza destek vermeye bekliyoruz.  Satranç ‘Kralların oyunu’ olarak biliniyor, ‘Tahmin et, karar ver, hamle yap ve kazan’ mantığı ile yönetici zekalarının gelişimine katkı veriyor.  Satrancın dünyanın en centilmen spor branşlarından bir tanesi olduğunu ifade ederek, son yıllarda satranca olan ilginin arttığına dikkat çekmek istiyorum zeka gelişiminin yanı sıra toplumsal kaynaşmayıda sağlıyor ilçemizde spora ve gençlere ayrı önem veriyor, sporcu kenti Keşan olma yolunda hızla ilerliyoruz. Bu tür organizasyonlarla Keşan’ımızın hem sosyal anlamda hem de sportif anlamda gelişmesine katkı verirken, tanıtım anlamında da son derece önemli katkısı olduğunun altını çizmek istiyorum 17. uluslararası satranç turnuvamıza rekor başvuruyu hep birlikte yaşadık. 8 ülkeden 182 sporcumuz Keşan’ımızda mücadele ederek sporun en güzel örneklerini sergileyecekler. Rekor niteliğindeki başvuru nedeniyle sporcularımıza ve paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz. İlk hamlemizi bugün burada hep birlikte yaparak turnuvamızı başlatacağız. Ben tüm sporcularımıza başarılar diliyor, katılan herkese şükranlarımı sunuyorum.”

Konuşmaların ardından Helvacıoğlu açılış hamlesini yaptı.

Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Özbekistan, Bulgaristan, Türkmenistan, Gürcistan, İran, Hollanda 182 sporcunun katıldığı turnuva 8 Ağustos’ta sona erecek.