HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, konuyla ilgili dün bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya, Helvacıoğlu’nun yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Tahir Özçınar, AK Parti’li Belediye Meclis Üyesi Müslim Çekiç ve ofis çalışanları katıldı.

İstihdam Ofisi’nin geçici olarak belediye hizmet binasının giriş katında hizmet vereceğini belirten Helvacıoğlu, “Yeni dönemde hem sosyal hem ekonomik hem kültürel anlamda birçok projeyi hayata geçirdik. 3 kardeşimiz istihdam ofisiyle ilgilenecekler. İstihdama yönelik projelerimize bir yenisini ekliyoruz. Keşan Belediyesi’nde ilk defa istihdam ofisi açıyoruz. İş arayanlarla, işverenleri bir araya getireceğiz. Talep üzerine bu projeyi de bugün hayata geçiriyoruz. Sadece Keşan değil tüm bölgemizde iş arayanlarla işverenleri buluşturacağız. İstihdam ofisinin birkaç ay içerisinde özel bir ofisi olacak. Bu aynı zamanda dijital ortama yansıyacak. Dijital ortamda da hem iş arayanlar hem de işverenler buluşacak. Ofis, iş ve işçi aramakta Keşan’a hizmet sunacak. İŞKUR’a yardımcı olacağız. KOSGEB destekli eleman alımına yardımcı olacağız. Biz burada yardımcı bir kurumuz. Eleman arayan işletmelerimiz özel sektör, devlet kurumları kim eleman arıyorsa biz de o eleman arayanlara yardım etme noktasında yol göstereceğiz. Eleman arayanlara doğru işi, doğru personeli sunacak olan bu proje personel bulma süreçlerinde de kendilerine tamamen destek olacağız. Keşan’ın nitelikli iş ve kalifiye iş gücünü bölgesel istihdam havuzunda buluşturacağız” dedi.

BİR BAŞKA ŞEHİRDE DE İŞ ARAYANLARLA İŞVERENLERİ BULUŞTURACAĞIZ

Mustafa Helvacıoğlu, sadece asfalt belediyeciliği yapmayan bir kurum olduklarını ifade ederek, “Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’yla, Keşan Ticaret Borsası’yla, esnaf odalarıyla da ortak çalışacağız. İŞKUR’la da ortak çalışacağız. İş arayanların İŞKUR’a kayıt olmasını sağlayacağız. Esnaf odalarından ve ticaret odasından da temsilcilerimiz ve istihdam ofisi çalışanlarımızı da yanımıza alarak işletmelere gideceğiz. İşletmelere ‘sen eleman arıyor musun, nasıl bir eleman arıyorsun?’ diyeceğiz. Derdimiz işsizlik değil, derdimiz mesleksizlik. ‘Ben iş arıyorum’ diye soranlara belediye başkanlığı dönemimde ‘ne iş yaparsın?’ dediğimde ‘ben her işi yaparım’ diyenlere seslendik. Dedik ki, ‘her işi yaparım dönemi bitti. Senin artık bir meslek mensubu olman lazım’. Meslek sahibi olanları da hangi meslekte eleman aranıyorsa o işletmeyle buluşturma kararı aldık. İş gücü piyasasında bu masanın aktif olacağını düşünüyoruz. Sanayi sitemize, berbere, kasaba, manava, tekstil firmalarına, fabrikalara veya evde bakım hizmeti, bebek bakımı için eleman arayana biz burada hem part time hem de tam zamanlı eleman bulacağız.  Hem iş arayanlar bize başvuracak, hem de eleman arayanlar bize başvuracak. Bir başka şehirde de iş arayanlarla işverenleri buluşturacağız. Dijital ortamda olduğumuz için bu projeyi yürüteceğiz1 hafta içerisinde 4 vatandaşımız ofisimiz aracılığı ile işe girdi. Biz İŞKUR’un işini yapmıyoruz. Sadece yardımcı oluyoruz. İŞKUR, oda, borsa ve esnaf odalarımız ile beraber adımlar atacağız. Tek başımıza hareket etmeyeceğiz. Bu proje ile iş arayanlara bilgi, beceri ve yetkinliklerine uygun iş bulma fırsatı sağlarken, bir yandan da personel arayan işletme ve firmalarımıza da eleman bulma sürecinde destek vermiş olacağız. Ben bu vesileyle bu önemli projenin hayata geçmesinde emeği geçen çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Daha sonra personel sistemin işleyişi ile ilgili bilgi verdi.

Toplantının ardından Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, gazetecilerle Yeşil Bursa İskender ve Kebap Salonu’nda 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla verilen yemeğe katıldı.