HABER MERKEZİ

Keşan Belediyesi, Babalar Günü’nü bir dizi etkinlik ile kutladı. “En Baba Yürüyüş” ve “En Baba Gün” etkinliklerinde, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, tüm vatandaşların Babalar Gününü kutladı. Program kapsamında ahirete intikal etmiş tüm babalar için Asri Merzalık’taki Şehitlik’te mevlid-i şerif okutuldu.

EN BABA YÜRÜYÜŞ

Babalar Günü kapsamında düzenlenen “En Baba Yürüyüş” Keşan Belediyesi Atatürk Stadyumu’nda gerçekleştirildi. 09.00 sıralarında başlayan yürüyüşe, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ile babalar ve çocukları katıldı. Program kapsamında keyifli bir yürüyüş gerçekleştirildi.

MEVLİD OKUTULDU

Program kapsamına ahirete intikal etmiş babalar için okutulan Mevlid-i Şerif ise saat 12.00 sıralarında başladı ve Asri Mezarlık’ta bulunan Şehitlik’te gerçekleştirildi.

Şehit aileleri ve gazilerin katılımıyla gerçekleştirilen programda konuşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Babalar Günü vesilesiyle Kuran-ı Kerim okutuyoruz. Bazı cümleler vardır, ardı ardına sıralarız yine de eksik kalır. An gelir tek kelime yeter, o da babadır. Bu cümleleri söylerken zorlanırız. Tüm babalarımızın Babalar Günü kutlu olsun. Şehit ve gazi babalarımız ile birlikteyiz. Başta şehit ve gazi babalarımız olmak üzer ebediyete intikal etmiş olan babalarımız için dua edeceğiz. Hayatımızın her anında varlıklarıyla bizleri onurlandıran babalarımız aile içerisinde üstlenmiş oldukları görev ve sorumlulukları büyük bir özveri ile yerine getirmekteler. Yüreklerindeki sevgisi karşılıksızdır ve hiçbir fedakarlıktan kaçınmazlar. Babalarımız çocuklarını geleceğe güvenle hazırlar, ellerinden gelen gayreti gösterirler. Bu bakımdan babalarımızın sadece bu özel günde değil her zaman gönlü hoş tutulmalı. Maddi-manevi her türlü desteği veren, her zaman bize yol gösteren, fedakarlık ve merhametin simgesidir babalarımız. Bizlere adaleti, merhameti, paylaşmayı, sorumluluğu öğretti babalarımız. Babalarımız, aileleri için her zorluğa göğüs gerdiler. Başta şehit ve gazilerimiz babaları olmak üzere, bu vatan için canını hiçe sayan, bugün aramızda olmayan tüm babaları anıyoruz”  dedi.

Mustafa Helvacıoğlu’nun ardından imam hatip Ali Gücüyener tarafından Kur’an-ı Kerim okundu.

Asri Mezarlık’taki programın ardından Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’nde “En Baba Gün” konseptiyle düzenlenen Babalar Günü özel programı gerçekleştirildi. Gün boyu süren etkinlikte babalar ve çocuklarıyla birlikte oyunlar oynadı. Etkinliğe katılanlara hediyeler takdim edilirken, ikramda bulunuldu.  Öte yandan Mustafa Helvacıoğlu, Babalar Günü’nde çocukları dünyaya gelen Doğukan Yüksel ve Cüneyt Ermanlar’ı Keşan Devlet Hastanesi’nde ziyaret etti ve babalar gününü kutladı. Babalar gününde dünyaya gelen bebeklere Tuğra ve Yiğitalp isimleri verildi.