MEHMET AYTAÇ

Yayla Sahili sakinleri tarafından ormanlık alana çöp atıldığı konusunda şikayet gelmesi üzerine Keşan Belediyesi ekipleri harekete geçti. Keşan Belediyesi’ne bağlı ekipler ormanlık alana gelişi güzel atılan çöpleri topladı.

Çöplerin atıldığı alanda Yayla sahili sakinlerinden Ahmet Dinçer ve Hamit Tunceri ile Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Günsal açıklamada bulundu.

“TÜM VATANDAŞALRIMIZI BİR KEZ DAHA DUYARLI OLMAYA DAVET EDİYORUZ”

Çöplerin, Yayla köyü ve Yayla sahili arasında bulunan ormanlık alana atıldığını söyleyen Günsal, “Üzücü bir görüntüyle karşı karşıya kaldık. Vatandaşlarımızdan gelen şikayet üzerine ormanlık alana duyarsız bazı kişilerin gelişi güzel etrafa atmış olduğu inşaat atıkları, ev eşyalarını, çöpleri topluyoruz. Bu manzara karşısında söyleyecek söz bulamıyorum. Bir aydır ülkemiz ve dünya olarak orman yangınları ile mücadele ediyoruz. Bu görüntüler karşısında hepimizin ciğerleri yandı. Bunlara rağmen hâlâ duyarsız bazı kişilerin atıklarını ormanlık alanlara attıklarına şahit olmaktayız. Doğamız, yeşilimiz, ormanlarımız hepimizin ve biz bunları korumalıyız. Bu manzara ile karşılaşmak hem vatandaşlarımızın hem de temizlik ekiplerimizin hoşuna gitmiyor. Keşan Belediyesi olarak biz temizliyoruz ancak sizler de lütfen çöplerinizi çevreye atmayın. Çöplerinizi çöp kovasına bırakmak yerine gelişi güzel etrafa atılması, bu şehre yakışmıyor. Belediyemizin çevreye atılan atıkları sürekli temizleme şansı yok. Periyodik temizlik yapma imkanı var. Ormanlar çöplük değildir, caddeler ve sokaklar çöplük değildir. Tüm vatandaşlarımızı bir kez daha temizlik konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz.” dedi.

“BELEDİYE, İNŞAAT ATIKLARINIZI EVİNİZDEN ALIYOR”

Daha sonra söz alan Ahmet Dinçer, “Çevreye gelişi güzel çöp atılması konusunda sürekli şikayetler var. İnşaat atıkları, ev eşyaları, çöpler atılmış. Keşan Belediyesi’nin ‘Jet Çöp’ hizmeti var. 153’ü arayarak, bu hizmetten faydalanıyoruz. İnşaat atıklarınızı belediye evinizden alıyor. Çöplerin buraya atılması Yayla’da yaşayan herkesin ayıbı. Keşan Belediye Başkanımızdan rica ettik ve ekip olarak çöpleri temizliyorlar. Elinizi vicdanınıza koyun, evinizin bahçesine bu çöpleri atar mısınız? Çevreciyiz diye mangalda kül bırakmıyoruz ama yine bizim gibi vatandaşlar çevreyi kirletiyor” şeklinde konuştu.

“5 YAŞINDA ÇOCUK BU MANZARA KARŞISINDA BİZİ AYIPLAR”

Dinçer’in ardından söz alan Tunceri ise ormanlık alanda yürüyüş yaptığını ve gördüğü manzara karşısında çok üzgün olduğunu dile getirerek, “Vicdanım sızlıyor. Bu yapılmayacak bir şey. 5 yaşında çocuk bu manzara karşısında bizi ayıplar. Yapmayın! Bu çevre hepimize lazım. Sonra ‘Belediye toplamıyor’ diye şikayet ediyoruz. Hangisini toplasın belediye? Belediye telefon ettiğiniz takdirde inşaat atıklarınızı gelip alıyor. Böyle rezillik olmaz” diyerek söz konusu duruma tepki gösterdi.

Konuşmaların ardından çevreye gelişi güzel şekilde atılan çöpler belediye ekiplerince toplandı.