HABER MERKEZİ

Saat 20.00’de başlayan etkinlik, Keşan Belediyesi personeli Bahar Buruk’un sunumunda yapıldı ve izleyicisiz şekilde Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’nde gerçekleştirildi.

Programın açılışı Saray Avluları İmam Hatibi Hafız Muhammed Güler tarafından Kuran’ı Kerim tilaveti okunması ile başladı.

Tilavetin ardından Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu söz aldı.

Maneviyatın zirveye ulaştığı bu yıl Ramazan Ayı’nın koronavirüs tedbirleri nedeniyle evlerde geçirildiğini ifade eden Helvacıoğlu, “11 Ayın Sultanı Ramazan’ın manevi iklimini, ekran başında da olsa evlerine taşıyoruz. Bu etkinliği Keşan ilçe Müftülüğümüz ile birlikte düzenledik. Yine aynı iftar sofralarında buluşuncaya dek evlerinizde kalmanızı temenni ediyoruz. Tüm hemşerilerime hayırlı iftarlar ve Ramazan’lar diliyorum” dedi.

Keşan İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit’in Ramazan Ayı ile ilgili konuşması ve yemek duasının ardından Keşan Belediyesi Tasavvuf Musikisi ekibi tarafından birçok eser seslendirildi. Programda, semazen gösterilerine de yer verildi.

Keşan İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit’in Veysel Karani’nin hayatını ve anne sevgisini konu alan konuşmasının ardından programda Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu da Yunus Emre’nin Yemen Ellerinde Veysel Karani adlı şiirini okudu. 

Etkinlik, Keşan Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösteriyle sona erdi.