HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Keşan Belediyesi tarafından koronavirüs tedbirleri kapsamında Hıdrellez kutlamalarının iptal edilmesi dolayısıyla evlerinde kalanlar için bugün, saat 17.30'da çok amaçlı pazaryeri kompleksinde etkinlik düzenledi. Şenlik ateşini yakıldığı ve dans gösterilerinin sunulduğu etkinlik, belediyenin sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayınlandı. Etkinliğe, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, belediye başkan yardımcıları, birim amirleri ve personel katıldı. 

Mustafa Helvacıoğlu, koronavirüs nedeniyle bu yıl Hıdrellez kutlamalarının yapılamadığını belirterek, "Bu yıl maalesef Hıdrellezi evlerde kalarak kutladık. Bizde Keşan Belediyesi olarak hemşehrilerimizi ekrana davet ettik. Bu ateşi onların adına yakacağız. Tüm iyi dileklerimizi hemşehrilerimiz adına diliyoruz. Hıdrellezimiz kutlu olsun." dedi. Mustafa Helvacıoğlu, konuşmasının devamında Hıdrellezin öneminden bahsetti.   

Konuşmanın ardından Helvacıoğlu, Hıdrellez ateşini yaktı. Etkinlikte davul ve zurna ekibi 9/8'lik Trakya havalarını seslendirirken, Roman dansçılarda gösterilerini sundu. Mustafa Helvacıoğlu ve katılımcılar, oyun havaları eşliğinde oynayarak, ateşin üzerinden atladı.