HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Ölen köpek sayısı 3'e yükselirken, 2 köpeğin tedavilerinin ardından taburcu edildiği, 1 kedinin ise klinikteki tedavisinin sürdüğü bildirildi.

Olay, önceki gün, öğle saatlerinde Aşağı Zaferiye Mahallesi Adalı Caddesi’nde meydana geldi. Cadde üzerine kimliği belirsiz kişi veya kişilerce bırakılan zehirli etten yiyen köpek ve kediler bir süre sonra fenalaştı. Olayda, 'Samuray' isimli 10 yaşındaki sahipli köpek ölürken, zehirlenen 4'ü köpek, 1'i kedi, 5 hayvan ise çevredekiler tarafından özel araçlarla kliniğe götürülerek, tedaviye alındı. İhbar üzerine olay yerine gelen Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri inceleme yaptı. Ölen köpekten alınan numuneler incelenmek üzere laboratuvara gönderildi.

Klinikte tedaviye alınan köpeklerden 2'si daha dün öldü. Ölen köpek sayısı 3'e yükselirken, 2 köpeğin tedavilerinin ardından taburcu edildiği, 1 kedinin ise klinikteki tedavisinin sürdüğü kaydedildi.

BELEDİYE BAŞKANINDAN KINAMA

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu da, olayın kendilerini derinden üzdüğünü belirterek, "Maalesef kötü bir olayla karşılaştık. Köpekleri zehirlemek için bir teşebbüs oluşmuş. Bu üzücü olayı kınıyoruz. Konunun takipçisiyiz. Biz hayvan dostu bir belediyeyiz. Bu konuda birçok projemiz var. Sokak köpeği sahiplenen vatandaşlarımıza belediye olarak ücretsiz kulübe veriyoruz. Ayrıca mama ve aşıları konusunda da yardımcı oluyoruz. Yeter ki sokak hayvanlarımıza sahip çıkalım" dedi.

OLAY AYDINLANANA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Veteriner Hekimi Mahmut Yıldırır da, olayı kınadıklarını ifade ederek, "Konu emniyet birimlerine bildirilmiş olup, polis gerekli incelemeyi yaparak, adli makamlara sevk edilmiştir. Olay çok yönlü olarak araştırılmaktadır. Hayvanların basit bir gıda zehirlenmesiyle mi yoksa kasıtlı olarak biri ya da birilerince zehirlendiği yapılacak olan incelemeler neticesinde aydınlanacaktır. Şayet gerçekleştirilecek tahkikat sonucunda kasıtlı bir zehirlenme var ise faili kişi ya da kişilerin yakalanması için gereken yapılacaktır. Sahipli ve sahipsiz sokak hayvanlarına karşı gerçekleştirilen bu olayın, aydınlanana kadar takipçisi olacağız” diye konuştu.