MEHMET AYTAÇ

Süper Amatör Lig’te sezonun başlayacak olması nedeniyle yönetici ve sporculara moral ve kulübe destek amacıyla düzenlenen yemekte konuşan Keşan İdmanyurdu Başkanı Taner Karatepe, bu yıl üçüncü kupayı Keşan’a getirmek istediklerini söyledi. Konuşmasında kendilerini yalnız bırakmayan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’na da teşekkür eden Karatepe; “Meşakkatli bir yolculuk, çok kolay bir yolculuk değil. Maddi manevi her türlü zorluklara göğüs geriyoruz. Yönetici arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum. Futbolcu kardeşlerime sonsuz teşekkür ediyorum çünkü çok fazla imkânımız olmadan bu yolculuğa çıktık. Ne mutlu ki güzel işlere imza attık. Maddi manevi imkânımız olduğu sürece önümüze büyük hedefler koyacağız” dedi.

HELVACIOĞLU: “KEŞAN İDMANYURDUNU’NUN YANINDAYIZ”

Yemekte söz alan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ise Keşan’da spor olunca herkesin bir araya gelmesi gerektiğini vurguladı. Helvacıoğlu şöyle konuştu: “İçinde Keşan varsa herkes bir noktaya vurmalı. Bunun adı Keşan İdmanyurdu olur, Keşanspor olur, Keşan Anafartalar olur, Keşan Kültürspor olur. Bu işi yapmanın, bu sporu geliştirmenin, Keşan’ın bir markası, bir marka değerinde olduğunu belirtmek istiyorum. Bu arada pandemi yaşadık. Bunu yaşarken de spor tesislerimizi fırsata çevirelim dedik. Spor Bakanımız, Taner başkanımızın da olduğu bir toplantıda, Keşan’a desteklerini sundu. Bu destekleri hızlı değerlendirmeye çalışsak da ekonomik şartlardan, müteahhitlerin ilerleyişinden bu seneyi kaçırmadık ama geciktik biraz. Bunun hesabını, bunun bedelini, bunun birlikteliğini beraber yaşamalıydık. 4 takımımız, 18 maç yapacaklar. Nereye giderlerse gitsinler, halkımızın parasıyla yönetilen belediyede yine spora harcamak başımızın üstünde olduğunu düşünerek dördünü de deplasmana da, komşu ilçelere de götürmek görevimiz oldu. Bu sene başka bir şey daha yaptık. İdmanyurdu, bir üst ligteydi. Dedik ki size bir tık daha fazla yardım edeceğiz. Şampiyon olun, bir o kadar daha size destek olacağız dedik. Bunu açık söylüyorum. Bir siyaset edasıyla değil, bir Keşanlı hemşeriniz olarak söylüyorum. Nereli olursak olalım, Keşan’da yaşıyorsak Keşan ile gurur duymalıyız. Bunun adında spor da olabilir, satır et de olabilir, çalgıcı kardeşlerimizin emeği de olabilir. O yüzden Keşan lafının önünde arkasında ne olursa olsun siyaseti bir kenara bırakacağız.”

“ÇOCUKLARIMIZI BAĞIMLILIKLARDAN KURTARMALIYIZ”

Keşan’da sporu bütün siyasiler ve idarecilerle, sivil toplum kuruluşlarıyla bu işe gönül vererek yürüteceklerini ifade eden Helvacıoğlu; “Spor kulüplerinin yemeklerine millet gitmekten korkuyor. Gelin kardeşim, para istemiyoruz sizden gönlünüzü verin. Ama geçmiş dönemlerde sıkıntılar olmuş. Şimdi 4 kulübümüz şimdi bir arada olmak istiyoruz. Çocuklarımızı bağımlılıklardan kurtarmamız lazım. İnternet bağımlısı çocuklarımız var. Kumar bağımlısı, uyuşturucu bağımlısı gençlerimiz var. Bu çocukları, gençleri sahaya sürmeliyiz ki oradan uzaklaştıralım. Keşan’ı daha iyiye taşımamız lazım. Daha fazla çalışmak ve beraberlik lazım.  Büyük topçular da bizim gibi yerlerden çıkmış. Nasıl adam oluyorlar, çok çalışarak. Niye biz yapmayalım? Çok zor değil bunlar ama dertleneceksin” dedi.

“KEŞAN’IN GELİŞMESİNİ DURDURMAK İÇİN ÇIĞIRTKANLIK YAPMAYACAKSIN”

Helvacıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Keşan’ın gelişmesini durdurmak için çığırtkanlık yapmayacaksın, dertleneceksin. Orası yıkılmasın, burası eksilmesin demeyeceksin. Yapılanları alkışlayacaksın, yapılmayanları eleştireceksin. Keşan’a birlik beraberlik lazım. Ben Keşan’da doğdum, Keşan’da öleceğim, Keşan için çalışıyorum, Keşan’ı çok seviyorum çünkü içinde siz varsınız diye. Taner başkanın ve yönetiminin yolu açık olsun. Onların yanındayız, hep beraberiz. Tüm takımlarımızın maçları olacak bu hafta, güzel sonuçlar bekliyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.”

Konuşmaların ardından, yemeğe katılanlara çeşitli hediyeler verilmek üzere çekilişler yapıldı.