SONGÜL KONAR

Saat 14.00’te başlayan toplantıya, Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Keşan Orkun Özkaya, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kadir Mutaf, Tuhafiye ve Manifaturacılar Odası Başkanı Hasan Kocaman, Lokantacılar Kahveciler Oteller Odası Başkanı Hüseyin Çakmak, Bakkal ve Manavlar Odası Başkanı İbrahim Aldanmaz, Keşan Belediyesi Meclis Üyesi Süleyman Paçaman, Kurtuluş Caddesi Esnafı, Kunduracılar Çarşısı Esnafı ve Artı Çarşı Esnafı katıldı. 

Pandemi nedeniyle etkinleri geniş alana yaymak istediklerini belirten Başkan Mustafa Helvacıoğlu, yılsonuna kadar Keşan’da iki büyük etkinliğin yapılacağını duyurdu. 

HELVACIOĞLU: “SADECE KEŞAN’DA YAŞAYANLARIMIZA DEĞİL, KOMŞU İL VE İLÇELERİMİZE DE DUYURUYORUZ”

Toplantıda söz ilk olarak Başkan Helvacıoğlu aldı. 

48 saat sürecek olan bu kampanyaya esnafın hazır olduğunu belirten Başkan Helvacıoğlu, “19 Kasım Keşan’ın Kurtuluş Bayramında geleneksel indirim yapan Kurtuluş Caddemizin, Kurtuluş İndirimleri adı altındaki bu konseptine, bu sene yenilik ve farkındalık yaratarak Artı Çarşı esnafı, Kunduracılar Çarşısının esnafı da katılma kararı aldı. Yeni düzenlenen Artı Çarşı, yeni düzenlenen ve bitmek üzere olan Kunduracılar Çarşısı esnafımız da Kurtuluş Caddesi’nin etkinlikleriyle, birlik ve beraber olmak üzere; esnaf odalarımıza, ticaret ve sanayi odamıza, belediyemize başvuru yaptılar. 19-20 Kasım’da 48 saat sürecek alışveriş indirimi kampanyasının yapılacağını deklere etmek istiyoruz. Sadece Keşan’da yaşayanlarımıza değil, komşu il ve ilçelerimize de duyuruyoruz. 19 Kasım’da Artı Çarşı, Kunduracılar Çarşısı, Kurtuluş Caddesi’ndeki esnafımızın ortak indirimleriyle, belediyemizin desteklediği, odalarımızın da desteklediği bu kampanyanın hazırlıklarına başladık. 48 saat sürecek olan bu kampanyaya esnafımız hazırlanıyor. Pandemi döneminde hareketi sağlamak, kurallara, şartlara, mesafeye, hijyene uymak kaydıyla geniş bir alana yaymamızın sebebi buydu. Pandemi nedeniyle cadde de oluşacak yoğunluğu genişletmek amacıyla Artı Çarşı ve Kunduracılar Çarşısına da yayarak, Keşan’ın önemli noktalarına da, indirimi geniş alanda yapmaya karar verdik” diye konuştu. 

“İKİNCİ BÜYÜK İNDİRİM 25-31 ARALIK’TA”

Büyük indirimden Keşan, çevre il ve ilçelerinde faydalanacağını belirten Başkan Helvacıoğlu, sözlerine şöyle devam etti:“Bütün Keşan olarak, Keşan Belediyemizin, odalarımızın destekleriyle 25-31 Aralık’ta alışveriş günlerini Keşan’da yapacağız. Artı Çarşı, Kunduracılar Çarşısı, Kurtuluş Caddesi etkinliklerini 19-20 Kasım’da yapıyoruz. İkinci Keşan Büyük İndirimini de 25-31 Aralık’ta, 5-6 güne sığacak şekilde büyük bir kampanya yapıyoruz. Bu caddelerin dışına indirime katılamayan esnafımız da 25-31 Aralığa hazırlansın. Büyük indirimden o gün, Keşan, çevre il ve ilçeler de faydalanabilecekler. İki büyük indirim geliyor, biri 19-20 Kasım’da ikincisi 25-31 Aralık’ta.” 

Başkan Helvacıoğlu’ndan sonra sözü Keşan Belediye Meclisi Üyesi Süleyman Paçaman aldı. 

Paçaman, konuşmasında, “Ülkemizde ve Keşan’da da yaşadığımız pandemi nedeniyle esnafımız büyük sıkıntılar yaşıyor. Esnafımıza bir nebze yara bandı olması adına önemli bir etkinlik olacağını düşünüyorum. Vatandaşlarımızın bu indirim günü etkinliklerinden ekonomik yöntemlerle, kendi ihtiyaçlarını karşılayabileceklerini düşünüyorum. Keşanımıza hayırlı olsun” ifadelerine yer verdi. 

Paçaman’dan sonra sözü, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kadir Mutaf aldı. 

Mutaf konuşmasında, “2012 yılında Keşan Kurtuluş Caddesi öncülüğünde başlayan Kurtuluş Caddesi İndirim Günleri Etkinlikleri bu yıl 9. Yılında. Keşan’da olan diğer caddelerimizin de bu işe katılımıyla yeniden düzenlendi. Keşan Kurtuluş İndirim Günlerinde, Kurtuluş Caddesi İndirim Günleri, Artı Çarşı İndirim Günleri, Kunduracılar Çarşısı İndirim Günleri adı altında üç caddede bir etkinlik düzenlenecek. Bu etkinlik kapsamında aynı zamanda kamuoyunu da bilgilendirmek isteriz. İşyerlerimizin pandemiyle mücadelede ne kadar hijyenik ortamlarda çalıştıklarını, çok hassas olduklarını belirtmek isteriz. Sürekli denetlenen ve kontrol edilen işletmelerimizin bu projede hassas olduklarını kamuoyuna duyurmak istiyoruz. Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu etkinlikleri destekliyoruz. Keşan ve bölgemize hayırlı olsun” cümlelerine yer verdi.  

Mutaf’tan sonra, Keşan Bakkal ve Manavlar Odası Başkanı İbrahim Aldanmaz, üyelerini indirim günlerine katılmaları konusunda bilgilendireceğini söyledi. 

Aldanmaz’ın konuşmasının ardından sözü, Keşan Lokantacılar Kahveciler Oteller Odası Başkanı Hüseyin Çakmak aldı. 

Çakmak konuşmasında şu cümlelere yer verdi: “Her yıl coşkuyla kutladığımız 19 Kasım Keşan’ın Kurtuluşu’nun bu sene başta belediyemiz olmak üzere odalarımız ile toplantısını yaptık. 9 yıldır gelenek haline getirilen Kurtuluş Caddesi’ndeki Kurtuluş Kampanyası, Türkiye genelinde de kendisini duyurmuş oldu. Bu heyecana Artı Çarşımız ile Kunduracılar Çarşımız da dahil oldu. Oda esnafımız ile beraber her türlü desteğe hazırız. Esnafımızın bu kampanya ve indirimlere destek olmasını istiyoruz.”

Çakmak’tan sonra sözü Tuhafiye ve Manifaturacılar Odası Başkanı Hasan Kocaman aldı. 

Kocaman, “19-20 Kasım’da Kurtuluş Caddesindeki etkinlikler ile ilgili, bu yılki etkinliği biraz daha genişleterek Artı Çarşı ve Kunduracılar Çarşını da dâhil ettik. Bu etkinliği her yıl diğer caddelere de yayarak Keşan’daki bütün esnafa yaymak amacıyla 25-31 Aralık arasında gelecek yıllarda yapacağımız indirimlerin provasını yapacağız. Kampanyaya katılacak esnafımıza, ellerinde kampanyaya destek olacak şekilde ürün koymaları gerektiğinin altını çiziyoruz. İndirim günü etkinliği yerinde olmalı. Tüm Keşan’a hayırlı olsun” diye konuştu. 

Daha sonra sözü Kurtuluş Caddesi Esnafını temsilen İbrahim Ün aldı. 

Ün konuşmasında şu cümlelere yer verdi: “Keşan’ın Kurtuluşuna özel Kurtuluş Caddesi’nde başlattığımız indirim günlerinin bu sene 9.sunu düzenleyeceğiz. Bu sene Kunduracılar Çarşısı ve Artı Çarşı da bu etkinliğe katılmak istedi. Pandemiden dolayı caddemizde konser etkinlikleri olmayacak. Keşan halkı buna inansın, caddemiz bu işi biliyor. İndirim günlerine tam hız katılıp devam etmek istedik. İndirimlerimiz hazır, o günü bekliyoruz. Keşanımıza hayırlı olsun.” 

Konuşmaların ardından sözü yeniden Başkan Helvacıoğlu aldı. 

HELVACIOĞLU: “ETKİNLİKTE AÇILIŞLAR OLMAYACAK”

Açılışların yapılmayacağı tamamen alışverişi destekleyen etkinliklerin olacağını belirten Başkan Helvacıoğlu, sözlerini şöyle sonlandırdı:“Yılsonuna kadar iki indirim geliyor. Pandemi koşullarına uygu şekilde Keşan civar ilçe ve illerini bu kampanyaya bekliyoruz. Kampanya belediye destekli, odalar destekli. Esnafımız, vatandaşımız hazır. Keşan birlik ve beraberlik içinde bu yılsonuna kadar iki büyük indirime hazırlanıyor, iki alışveriş festivaline hazırlanıyor. Hayırlı olmasını diliyoruz. Etkinlikte açılışlar olmayacak. Sadece üç çarşımızda sokak sanatçısı tipi seyircisiz müzikler olacak. Süslemeler olacak. Üç caddede de İzzeti İkram Pazarımız kurulacak. Folklor, müzik gibi küçük eğlencelerimiz olacak, vatandaşsız, topluluğu bir arada tutan etkinlikler değil, tamamen alışverişi destekleyen etkinlikler olacak. Açılışlar yapılmayacak.”